Pede Drinks Mark Pede, Emiel De Baets en Luc Pede aan de rayon van de geuzes. Foto: Erwin Mynsberghe

Pede Drinks opent zesde vestiging in Aalter met indrukwekkend assortiment én bekend gezicht

Op de plek waar voordien Dranken Van de Voorde huisde, is aan de Hoge Kouter in Aalter een nieuwe en zesde vestiging van Pede Drinks geopend. De overname van de drankenzaak ging gepaard met een grondige make-over van de winkel. Ook het aanbod werd flink uitgebreid met zo’n 650 bieren, 350 wijnen, 120 whisky’s en 100 gins in de aanbieding.

“Onze winkels zijn zowel ontmoetingsplaatsen als speciaalzaken en eigenlijk alles daartussenin”, leggen zaakvoerders en broers Mark en Luc Pede uit. “Of je nu om een gewone bak pils komt of die ene geuze zoekt die je ooit ergens in de Brusselse rand kon proeven, wij hebben het. Per flesje kopen kan, want daar maken wij echt een punt van: je stapt hier buiten met wat je wenst en dat hoeft echt geen halve koelkast te zijn. Wij hebben liever dat je één flesje probeert en daarna terugkomt. Daarnaast is er ook aandacht voor gezonde producten zoals alcoholvrije dranken en biolimonades.”

Ook op wijnen wordt sterk ingezet. “In de Aalterse vestiging is er een winkel in de winkel, namelijk De Cavist met ongeveer 350 referenties - gaande van champagnes, andere mousserende wijnen tot de klassieke Franse appellaties. Er zijn ook verfijnde wijnen uit Italië of Spanje, en parels uit Zuid-Amerika of Nieuw-Zeeland”, klinkt het.

Vertrouwd gezicht

In de nieuwe vestiging zal de Aalternaar een vertrouwd gezicht tegen komen, namelijk gewezen patron van café Rialto, Emiel De Baets. “Van zodra ik hier nog wat beter ben ingewerkt, starten we op regelmatige basis met het organiseren van degustaties. Er zit zelfs een toot en tapinstallatie in de winkel verwerkt. Particulieren en verenigingen kunnen bij mij terecht voor al hun vragen in verband met evenementen, communiefeesten of eetfestijnen.”

Pede Drinks Aalter is open van dinsdag tot zaterdag, telkens van 9 tot 12 uur en van 13 tot 18 uur.