Nieuws Oost-Vlaanderen Peter Dennes versterkt managementteam Globis

Peter Dennes versterkt managementteam Globis

Peter Dennes versterkt managementteam Globis

AALST – Peter Dennes (45) vervoegt het managementteam van Globis, de softwarespeler voor logistieke dienstverleners. Als General Manager werkt hij samen met Karel Van den Berghe, CEO van Globis, en zal hij de operationele en financiële leiding van Globis op zich nemen.

Globis Software uit Aalst heeft inmiddels zo’n 60 medewerkers en een gemiddelde omzetgroei van 30 procent de laatste 5 jaar. Ook het managementteam breidt uit. Peter Dennes zal zich vanaf nu als General Manager bezighouden met de structurele omkadering en professionalisering van de activiteiten van Globis. Hij tekent het business plan voor de komende jaren uit en staat in voor de uitvoering van dat plan. Dennes heeft bovendien een sterke financiële achtergrond.

Papier is passé

Concreet wil Dennes de investeringen van de laatste jaren laten renderen voor Globis. “Globis is al jaren heel snel aan het groeien”, zegt Dennes. “Ik zie veel potentieel gezien er jarenlang te weinig geïnvesteerd is in software in de hele logistieke sector. Slimme digitalisering en integratie van systemen kunnen veel papier- en dubbel werk besparen. Dat zou de sector veel efficiënter maken. Papieren dossiers zijn in 2018 helemaal voorbijgestreefd.”

Gecontroleerd groeien

Karel Van den Berghe zal zich als CEO focussen op de strategie van Globis, het verder uitbouwen van het commercieel en technologisch netwerk en op de strategische klanten en projecten. “De uitbreiding van ons managementteam met Peter, is de logische volgende stap in het traject van Globis”, zegt Van den Berghe. “We willen gecontroleerd groeien, in België en daarbuiten. Daarbij moeten we een evenwicht vinden tussen onze visie en strategische plannen en de operationele en financiële uitvoering ervan.”

Intrapreneur

“We vullen elkaar aan. Als Karel de ‘entrepreneur’ is, dan ben ik de ‘intrapreneur”, besluit Dennes. “Samen met het geëngageerde Globis-team werken we aan de toekomst.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.