Pedro en Philippe De Regent Pedro en Philippe nemen na 25 jaar afscheid van hun eet- en koffiebar De Regent. Foto: yjs

Philippe (64) en Pedro (62) zoeken overnemer voor brasserie De Regent: “We willen onder Spaanse zon van ons pensioen genieten”

Philippe Robert (64) en Pedro Lataer (62) zijn op zoek naar een overnemer voor hun brasserie De Regent in de Regentiestraat in Sint-Niklaas. De zaak is al decennialang een gevestigde waarde, maar beide mannen kijken nu uit naar hun pensioen. “Nieuwe uitbaters hebben hier wat mogelijkheden én trouw cliënteel.”

Na 25 jaar willen Philippe en Pedro de fakkel als zaakvoerders van De Regent doorgegeven. Haast is er bij het duo niet, want ze willen er vooral voor zorgen dat hun levenswerk niet verloren gaat en prikken daarom ook nog geen einddatum vast.

“De mogelijkheden voor nieuwe horeca-uitbaters zijn hier legio”, meent het duo. “We hebben getracht om de voorwaarden voor kandidaat-overnemers zo interessant en betaalbaar mogelijk te houden, want dit pand biedt alle kansen voor verschillende vormen van horeca.”

Ook de locatie vlakbij de Stationsstraat biedt volgens het koppel heel wat perspectieven. In de jaren negentig had het duo met Botart al een eigen zaak in de Reinaert Galerij, die toen haar hoogdagen beleefde.“Aangezien Pedro als chef-kok de hele dag op de eerste verdieping achter de kookpotten stond, had hij geen sociaal contact met de klanten en daarom besloten we uiteindelijk om te verhuizen”, aldus Philippe.

“Simpel bordje”

“Toen we in 1999 op zoek waren naar een horecapand, wilden we ons eigenlijk heel graag in de winkelstraat vestigen, maar die mogelijkheid was er toen niet. De Regentiestraat was het dichtstbijzijnde alternatief, maar blijkt nu jaren later zeker geen verkeerde keuze te zijn geweest. De Stationsstraat heeft een metamorfose ondergaan, maar daar hebben wij nooit hinder van ondervonden. Integendeel, een simpel bordje met daarop een wegwijzer naar onze zaak lokte ook heel wat klanten.”

Het bordje dat steevast terug te vinden is in de Stationsstraat bleek een gouden zet van het duo. Foto: yjs

Philippe en Pedro waren quasi hun hele carrière aan de slag in horeca en kunnen dan ook rekenen op een trouw publiek. “Mensen weten wat ze hier mogen verwachten”, aldus Pedro. “Dat komt ook omdat we met twee de zaak uitbaten en zonder personeel werken. Vooral onze salades zijn al jaar en dag bijzonder populair en klanten zien me ook hun bordje klaarmaken door onze open keuken.”

Voor het horecakoppel is de cirkel nu stilaan rond en is het uitkijken naar het pensioen. “We genieten nog met volle teugen van de tijd die ons hier nog rest, maar maken tegelijk al voorzichtig plannen om van ons pensioen te gaan genieten onder de Spaanse zon in Malaga”, besluiten Philippe en Pedro.

Wie interesse heeft, kan het duo contacteren via: 03/765.15.65.

De zaak kleurt inmiddels al 25 jaar lang de Regentiestraat. Foto: yjs

Foto: yjs