Nieuws Oost-Vlaanderen Philippe van de Vyvere investeert 300 à 400 miljoen in de Antwerpse haven

Philippe van de Vyvere investeert 300 à 400 miljoen in de Antwerpse haven

Philippe van de Vyvere investeert 300 à 400 miljoen in de Antwerpse haven

GENT -Sea-Invest, het bedrijf van de bijzonder succesrijke zakenman Philippe van de Vyvere, investeert niet alleen in de haven van Gent, maar ook in Antwerpen. Dit maal wordt een budget van 300 à 400 miljoen euro op tafel gelegd voor een grote tankopslagpark voor chemicaliën. De investering is goed voor honderd directe jobs en een niet nader genoemd aantal indirecte jobs.

Phlilippe van de Vyvere krijgt wel eens de bijnaam ‘havenbaron’. Dubbel en dik verdiend, al wil de immer bescheiden CEO van Sea-Invest daar niet veel van horen. Feit is dat hij in havenmiddens alom gerespecteerd wordt. Dat respect zal nu nog maar eens groeien, want van de Vyvere geeft er alweer een lap op middels de oprichting van een nieuwe joint venture met de naam Sea-Mol. Binnen Sea-Mol tekent Sea-Invest voor 51 procent en MOL Chemical voor 49 procent. Beide partners willen een opslagplaats of tankterminal voor chemicaliën uit de grond stampen aan het Antwerpse Delwaidedok. In dezelfde omgeving bouwt Sea-Invest ook al een andere terminal voor minerale oliën, ook goed voor een investering van 250 miljoen euro.

Philippe van de Vyvere hoopt dat zijn nieuwe plan over enkele jaren kan uitgevoerd worden. De opbouw van de nieuwe site zal gebeuren in fases. De voorbije tien jaar investeerde Sea-Invest al ongeveer 1 miljard euro in de Antwerpse haven. Daar komt nu nog eens 400 miljoen euro bovenop.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.