Robin Beens Robin Beens en Nathalie Calle. Foto's: PIA Group

PIA Group Belgium verwelkomt Robin Beens als nieuwe Chief Operating Officer

Robin Beens, de voormalige Director SME van SD Worx, maakt sinds vrijdag 1 december deel uit van het managementteam van PIA Group Belgium als Chief Operating Officer (COO). Hij neemt de fakkel over van Nathalie Calle, die de functies CEO en COO combineerde.

PIA Group werd in 2012 opgericht in België door Steven Brouckaert. De groep is actief in de Benelux en telt meer dan 60 kantoren en 1.200 medewerkers. De groep bouwt aan een netwerk van ondernemende vennoten. Door de onderlinge wisselwerking tussen die partners en de expertteams vinden ondernemers in elk PIA-kantoor een individuele service en knowhow.

Als COO wordt Robin Beens een spilfiguur in de samenwerking en ondersteuning van de 44 Belgische vestigingen van PIA Group Belgium. “Ik kijk er naar uit om samen te werken met de verschillende PIA-kantoren en hen te helpen bij het realiseren van hun plannen”, vertelt hij. “Mijn doel is om niet alleen de ambities van PIA Group, maar ook hún ambities waar te maken. Ik wil hun bondgenoot en sparringpartner zijn.”

Toen Robin als schoolverlater bij SD Worx startte, besloot hij zijn passie voor ondernemers stapsgewijs verder te ontwikkelen. Hij beoefende al de functies Business Operations Manager SME, CEO Staffing & Career Solutions en Director SME. Ondernemerschap stond in zijn carrière altijd al centraal, waardoor de keuze voor de accountancy- en advisorysector een logisch gevolg is. “Ik heb enorm veel leuke uitdagingen op mijn pad gekregen, maar ik voelde dat het nu tijd was voor een nieuw hoofdstuk in mijn professioneel verhaal. Dat PIA Group een grote focus legt op kmo’s, was voor mij alvast een eerste pluspunt dat ik kon afvinken", zegt hij.

Tot nu toe combineerde Nathalie Calle haar rol als COO met die van CEO. Nu geeft ze de COO-fakkel door aan Robin. “Ik ben ervan overtuigd dat Robin de geschikte persoon is voor deze rol. Met zijn ervaring zal hij een steunpilaar zijn voor onze kantoorverantwoordelijken", zegt ze.