Nieuws Oost-Vlaanderen PieSync haalt 1,5 miljoen euro vers kapitaal op

PieSync haalt 1,5 miljoen euro vers kapitaal op

PieSync haalt 1,5 miljoen euro vers kapitaal op

000000000ewoutPieSync, het platform dat  cloudapplicaties connecteert en contacten moeiteloos synchroniseert in de twee richtingen en in real time, maakte bekend 1,5 miljoen euro aan fondsen te hebben verzameld bij een reeks Belgische investeerders aangevoerd door Ark Angels Activator Fund en SOFI (PMV).

PieSync wil de opbrengsten gebruiken om de lijst van ondersteunde SaaS-applicaties uit te breiden en zijn activiteiten verder te ontwikkelen. De onderneming wil 200 belangrijke SaaS-applicaties connecteren tegen 2017, en niet minder dan 500 tegen 2018.

Ewout Meyns (foto), die PieSync samen met Mattias Putman oprichtte: “Gebruikers verlangen apps die synchroniseren met andere apps, maar meestal kunnen ze dit niet: een syncfunctie ontwikkelen is zeer complex, moeilijk te onderhouden en ligt ver van de core business van de meeste app ontwikkelaars. PieSync maakt het tot zijn core business om die behoefte voor hen in te vullen.” PieSync biedt een zeer eenvoudige en intuïtieve oplossing voor een probleem waarmee elke SaaS- en appgebruiker te maken heeft.

Nu ondernemingen stilaan vertrouwd raken met de cloud en steeds meer belangstelling tonen voor applicaties, wordt de synchronisatie van apps steeds meer een toenemende bezorgdheid. De digitale transformatie heeft tot een fragmentering van de workflows geleid: in plaats van een allesomvattend systeem te gebruiken werken ondernemingen (en vooral kmo’s) meer en meer met een reeks van gespecialiseerde cloudapplicaties die een zeer beperkte en gerichte focus hebben.

Die trend is zeer uitgesproken op de SaaS-markt. In amper één jaar (van 2014 tot 2015) is het aantal SaaS-marketingapplicaties verdubbeld, van 947 in 2014 tot 1.875 in 2015 (Chiefmartec.com). Bedrijven gebruiken gemiddeld 7 tot 8 verschillende cloudapplicaties (marketingapps, CRM-apps, enz.) in hun workflow om aan hun verschillende behoeften te voldoen. Die versnippering vraagt om een volledig geïntegreerde oplossing om ervoor te zorgen dat de dataflow tussen alle individuele apps voortdurend consistent en betrouwbaar blijft. Het hart van de PieSync­oplossing is een krachtige synchronisatie-­engine die in staat is om de vele complexe problemen binnen data­synchronisatie op te lossen. De engine stelt PieSync in staat om gegevens synchroon te houden tussen een veelvoud aan webapplicaties.

Luc Burgelman, CEO van NGdata, zal bij PieSync zetelen in de Raad van Bestuur: “Bedrijven, vooral kmo’s, gebruiken heel wat SaaS toepassingen. Ze zoeken steeds vaker naar de meest geschikte oplossing voor elk specifiek probleem. De uitdaging om data consistent te houden wordt alleen maar groter, naargelang de SaaS markt verder fragmenteert en er meer interesse ontstaat in de beste marktoplossingen. PieSync heeft een antwoord op dat probleem met hun gebruiksvriendelijk platform. Daarom geloof ik dat PieSync alles in huis heeft om met hun oplossing een wereldspeler te worden in de markt van cloudtoepassingen.”

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.