Nieuws Oost-Vlaanderen Piet Meert legt de boeken neer

Piet Meert legt de boeken neer

Piet Meert legt de boeken neer

aaaapmVorige week berichtten we al over de opmerkelijke stijging van het aantal faillissementen in april en over het feit dat op 8 mei liefst 50 Oost-Vlaamse bedrijven opdoken in het overzicht van de falingen. Tussen ons bericht van vorige week en vandaag bleef het aantal uitgesproken faillissementen  in Oost-Vlaanderen beperkt tot vijftien, maar dat heeft natuurlijk ook te maken met het verlengde weekend van Hemelvaart.

Bij de vijftien bedrijven die de boeken moesten neerleggen, zien we opnieuw heel wat horecazaken, waaronder een restaurant in Wetteren en een café in Sint-Martens-Latem.

Een andere opmerkelijke naam is die van Piet Meert in Erembodegem. Deze winkel in elektro, huishoudtoestellen en multimedia heeft nochtans een nv-structuur en een redelijk bekende naam. Naast de horeca ondervindt ook de retail dus steeds meer moeilijkheden om het hoofd boven water te houden en dat heeft natuurlijk te maken met de blijvende onzekerheid voor de consument.

Ondanks signalen over een opleving van de economie blijkt die zich nog altijd niet te vertalen in veel aanwervingen. Veel bedrijven geven weliswaar te kennen dat ze mensen willen aanwerven, maar ze blijken het moeilijk te hebben om de juiste kandidaten te vinden, zodat de werkloosheidsgraad over het algemeen, en bij jongeren in het bijzoner, erg hoog blijft. Zolang zich op dat vlak geen duidelijke verbetering aftekent, houden de consumenten de vinger op de knip. Met alle gevolgen vandien voor onder meer veel horecabedrijven en retailers.

Een volledig overzicht van de faillissementen vindt u op www.madeinoostvlaanderen.be/falingen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.