Nieuws Oost-Vlaanderen Pieter De Crem wil technologiebedrijven naar Aalter halen

Pieter De Crem wil technologiebedrijven naar Aalter halen

Pieter De Crem wil technologiebedrijven naar Aalter halen

Vanrompuy_014

Theon is een bruisend ondernemersnetwerk in Aalter. De naam heeft niets met theologie te maken, maar is gewoon gemaakt met de beginletters van “Thema Ondernemen”.  Want daar draait het bij Theon om. “We organiseren een zestal thema-avonden per jaar”, zegt voorzitter Lard Vanobbergen, van het bedrijf Brontec, een bedrijf dat zich profileert als pionier in duurzame energietechniek, “met de bedoeling om tot kruisbestuiving en ideeënuitwisseling te komen.”

Vorige week stond in het kasteel van Poeke in samenspraak met de Rotary Club Aalter en de gemeente Aalter een gespreksavond op het programma met als gastsprekers Herman Van Rompuy en de lokale sterke man Pieter De Crem, die natuurlijk ook nog altijd staatssecretaris voor Buitenlandse Handel is. Van Rompuy had het over de ontwikkelingen in Europa en over de noodzaak om de Europese gedachte niet uit het oog te verliezen.

Pieter De Crem beklemtoonde dat de ondernemers in Aalter garen kunnen spinnen bij de verdere ontwikkeling van Vlaanderen als logistiek platform, aangezien zijn Oost-Vlaamse gemeente met haar goede ligging een poort kan zijn naar de haven van Gent, Zeeuws-Vlaanderen en ook Noord-Frankrijk.  Hij wees er ook op dat de vervelende verkeersproblemen van Aalter met de ellenlange files aan de afrit van de autosnelweg zullen worden aangepakt en hoopt zo nieuwe technologische bedrijven te kunnen aantrekken om van Aalter een soort technologische hub te maken.

 

 

 

.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.