Pieterjan Bouten Pieterjan Bouten.

Pieterjan lanceert Entourage, een start-up studio en techfonds en haalt ruim 25 miljoen op

Showpad medeoprichter en Gentenaar Pieterjan Bouten lanceert Entourage, een start-up studio investeringsfonds. Hij doet dit met de steun van In the Pocket. De onderneming heeft al ruim 25 miljoen opgehaald bij softwareondernemers en family offices.

Entourage bouwt en financiert de volgende generatie softwarebedrijven via een start-up studio (Entourage Studio) en early stage investeringsfonds (Entourage Capital). Het richt zich op producten en diensten die ondernemingen helpen in het realiseren van groei en digitale transformatie.

Naast Pieterjan Bouten, medeoprichter en voormalig CEO van Showpad en angel-investeerder in meer dan 30 start-ups, zal Entourage mee geleid worden door Maarten Mortier (Henchman, Robovision, Showpad) en Evert Beeckman (Showpad). Jeroen Lemaire (CEO In the Pocket) zetelt in de raad van bestuur.

Naast softwareondernemers zijn ook verschillende bekende ondernemende families aan boord van Entourage. Het fonds haalde middelen op bij internationale SaaS-ondernemers zoals Jason Lemkin (Saastr), Louis Jonckheere (Showpad) en Stijn Christiaens (Collibra) en heel wat andere (mede-oprichters) van wereldwijde SaaS-successen.

“De meeste durfkapitalisten in Europa hebben weinig tot geen hands-on ervaring met het opstarten van een bedrijf", legt Bouten uit. “De kracht van Entourage is dat het geleid wordt door ervaren ondernemers die zelf weten wat het is om een onderneming op te starten en uit te bouwen tot een wereldbedrijf. We merken dat dit resoneert in de markt en het maakt ons uniek."

Betere beslissingen

"We streven ernaar om de bouwers en investeerders te zijn waarvan we droomden om ze aan onze zijde te hebben tijdens het starten en opschalen van onze eigen bedrijven", gaat Bouten verder. "Ons doel is om ambitieuze oprichters te ondersteunen bij het creëren van succesvolle en impactvolle bedrijven, waarbij we hen helpen betere beslissingen te nemen.”

Entourage Studio wil de komende jaren meerdere snelgroeiende softwarebedrijven opstarten. Om dit doel te bereiken kan Entourage een beroep doen op In The Pocket. Dit bedrijf, onder leiding van Jeroen Lemaire, is één van Europa's toonaangevende softwareontwikkelaars met meer dan 200 experts in alle aspecten van het bouwen van digitale producten en platformen.

Entourage Capital lanceert hun fonds met drie softwarebedrijven in portefeuille: Aikido, Henchman en NineID.