Nieuws Oost-Vlaanderen Platform designfloater wil brug slaan tussen jonge ontwerpers en industrie

Platform designfloater wil brug slaan tussen jonge ontwerpers en industrie

Platform designfloater wil brug slaan tussen jonge ontwerpers en industrie

DesignFloater-OG

Designers die een ontwerp willen  realiseren, een bepaald materiaal zoeken of een productieproces optimaliseren kunnen zich voortaan aanmelden op http://designfloater.com. Dit online netwerkplatform wil zowel startende als gevestigde designers en productontwikkelaars met materialenleveranciers en fabrikanten in contact brengen.

De initiatiefnemers van  DesignFloater.com, dat officieel gelanceerd zal worden in oktober, zijn Simon Vandeperre en Silke Nauwelaerts. Zij richten ook een oproep tot iedereen die actief is in de designindustrie om zich te registreren.

“We hebben zelf aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het in onze sector is om effectief van start te kunnen gaan”, zeggen ze.  “Ook al heb je de juiste opleiding genoten en beschik je over voldoende talent én een dosis doorzettingsvermogen, je krijgt niet zomaar toegang tot de professionele designindustrie!”

Daarom ontwikkelden zij vanuit hun kantoor in Gent DesignFloater.com: de ‘missing link’ in de designindustrie die ontwerptalent en gevestigde uitvoerende bedrijven met elkaar in contact brengt op lokaal, nationaal en Europees niveau. En dan kan de matching beginnen… ontwerpen kunnen in productie gaan en gerealiseerd worden. Op termijn is het de ambitie van DesignFloater.com om de complete waardeketen binnen de Europese designsector te verbinden: van ontwerpfase, over productieproces tot promotie, distributie en verkoop.

DesignFloater.com zal naar het zeggen van de initiatiefnemers nieuwe markten voor designproducten doen ontstaan. Nieuwe ontwerpers, materiaalleveranciers en fabrikanten moeten op het platform voor een permanente kruisbestuiving zorgen. DesignFloater.com wordt ook voor fabrikanten en materiaalleveranciers een promotiekanaal.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.