thumbnail_Corporify 08

PMV investeert 1,2 miljoen in Dendermondse legal tech scale-up

DENDERMONDE – De Belgische scale-up Corporify ontwikkelde een multifunctioneel juridisch platform waarmee het bedrijven met complexe juridische structuren ontzorgt. Met het platform richt Corporify zich in de eerste plaats op de Benelux-markt. PMV ondersteunt het ambitieuze groeiverhaal van de legal tech speler met een converteerbare lening van 1,2 miljoen euro.

Corporify werd vier jaar geleden opgericht door Maarten Poulussen, een voormalig vennootschapsadvocaat, en Andy Kellens, een software engineer met een uitgebreide ervaring in SaaS toepassingen. Samen met een ervaren team van ontwikkelaars en business professionals ontwikkelden zij een gebruiksvriendelijk SaaS-platform dat het juridisch beheer van bedrijven vereenvoudigt en stroomlijnt. Zij mikken daarbij op juridische afdelingen van bedrijven, investeringsmaatschappijen, advocatenkantoren en (fiscale) adviesbureaus. Het platform automatiseert tijdrovende juridische processen en fungeert tegelijk ook als portaal om op een veilige manier gegevens en documenten te delen met uiteenlopende stakeholders zoals bestuurders, investeerders, CFO’s of andere collega’s binnen het bedrijf.

Op dit moment is de scale-up enkel actief in België en Nederland. Met de bijkomende financiering wil het management niet alleen verder groeien in de Benelux, maar ook al inspelen op de interesse vanuit andere Europese landen. Ondertussen kan Corporify al mooie referenties voorleggen. Zo zijn nu reeds Burger King, Deloitte Legal, Buysse & Partners, House of HR en Loyens & Loeff klant bij Corporify.

‘Lean legal’ op maat van de klant

De USP van Corporify is samen te vatten onder de noemer ‘lean legal’. CEO Maarten Poulussen vertelt: “We stelden vast dat bestaande vergelijkbare softwaretoepassingen dikwijls veel te duur en te log zijn voor wat de klant vraagt. Daar proberen wij met Corporify op in te spelen: een aanbod afgestemd op de specifieke noden van iedere klant. Het juridisch departement van een bedrijf heeft andere verwachtingen dan een investeringsmaatschappij. Corporify heeft voor beiden de gepaste oplossing. Daarnaast bieden wij met onze kleine structuur de klant een zeer snelle, kwalitatieve en persoonlijke ondersteuning.”

[gallery type="rectangular" ids="80174"]

Functionaliteiten gericht op digitalisering en efficiëntie

Corporify biedt een uitgebreide waaier functionaliteiten. Zo kan je aandeelhoudersstructuren overzichtelijk opstellen via digitale aandelenregisters, maar ook juridische documenten en contracten bijhouden en efficiënt doorzoeken. Tegelijk voorziet het systeem reminders en alerts om geen belangrijke deadlines te missen.

Maar het platform realiseert vooral efficiëntie door tijdrovende werkprocessen zoals uitnodigingen en volmachten voor allerhande vergaderingen maar ook verslagen en vele andere documenten volledig te automatiseren op basis van datagestuurde templates die gekoppeld kunnen worden aan een elektronische handtekening.

Converteerbare lening van PMV

De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV versterkt Corporify met een converteerbare lening van 1,2 miljoen euro. Die financiering zal enerzijds dienen om actief het klantenbestand uit te breiden en anderzijds om verder in te zetten op de productontwikkeling van het Corporify-platform.

Roald Borré, Head of Equity Investments bij PMV: “Met deze belangrijke financiering geven wij deze beloftevolle scale-up de nodige ruimte om hun hoge ambities waar te maken. Niet alleen het product, maar vooral de mensen van Corporify hebben ons overtuigd van de kracht en het potentieel van dit legal tech verhaal.”