Online_Logo_dvdo18_png

Politici op bedrijfsbezoek en tal van netwerkactiviteiten op Dag van de Ondernemer

Vrijdag 22 november vieren we de Dag van de Ondernemer. Een feestdag voor en door ondernemers, die ook in Oost-Vlaanderen duidelijk voelbaar zal zijn. 19 Oost-Vlaamse parlementsleden trekken naar ondernemers om een persoonlijk gesprek te voeren. En in heel wat steden en gemeenten start de dag met een heerlijk ontbijt voor ondernemers of wordt er na de werkdag genetwerkt op een afterworkparty. 

UNIZO organiseerde de Dag van de Ondernemer voor het eerst naar aanleiding van de Global Entrepreneurship Week, een wereldwijde campagne om ondernemerschap te promoten. Nu, zes jaar later, is de feestdag een vaste waarde. Een dag waarop we bijzondere aandacht vragen voor de zovele ondernemende mensen die onze economie dag na dag doen draaien en voor welvaart zorgen.

Jos Vermeiren, directeur UNIZO Oost-Vlaanderen: "Het economische en maatschappelijke belang van ondernemers is onmiskenbaar. Hun ondernemerschap én hun verantwoordelijkheidszin vertalen zich in duizenden jobs. Via hun activiteiten zwengelen ze de economie mee aan. Bovendien zorgen ze voor sociale cohesie. Het is dan ook niet meer dan terecht dat we eenmaal per jaar hun doorzetting en hun veerkracht in de schijnwerpers zetten."

[caption id="attachment_51799" align="alignright" width="323"] © Benny Proot[/caption]

Politici op bedrijfsbezoek

Op de Dag van de Ondernemer trekken in onze provincie 19 Oost-Vlaamse politici naar bedrijven in de provincie. Ze zullen er luisteren naar de noden en behoeften van de ondernemers. Vice-premier Alexander De Croo trekt naar onderzoekscentrum Imec in de Gentse Krook. Vlaams minister Hilde Crevits brengt een bezoek aan de Gentse scale-up Fleetmaster en Joke Schauvliege bezoekt vishandel De Troyer in Erembodegem.

Kijk hier welke bezoeken er in jouw regio gepland staan.

Oost-Vlaamse ondernemers vieren samen hun dag

In heel wat Oost-Vlaamse steden en gemeenten kunnen de ondernemers elkaar ontmoeten in een informele sfeer. De dag start in enkele gemeenten met een ondernemersontbijt, zoals in Temse, Kruibeke, Sint-Niklaas en Sint-Martens-Latem. 's Avonds wordt er goed genetwerkt op de vele afterworkmomenten. De volledige lijst van lokale initiatieven en mogelijkheden tot inschrijven vind je hier.