Nieuws Oost-Vlaanderen Populair eetcafé moet door stijgende energieprijzen de deuren sluiten: “We kunnen toch geen 30 euro vragen voor een klein gerecht?”

Populair eetcafé moet door stijgende energieprijzen de deuren sluiten: “We kunnen toch geen 30 euro vragen voor een klein gerecht?”

Foto: Herman Laneau

Populair eetcafé moet door stijgende energieprijzen de deuren sluiten: “We kunnen toch geen 30 euro vragen voor een klein gerecht?”

SINT-LIEVENS-ESSE – Het ondernemerskoppel Pieter Beerens (40) en Matthias Rottier (32) gaf zowat anderhalf jaar geleden een nieuw elan aan de Quattro, het populaire eetcafé in de Kauwstraat in Sint-Lievens-Esse. “Helaas voelen we ons nu verplicht om definitief te sluiten. De prijzen voor energie en voedingsstoffen swingen de pan uit, waardoor de zaak niet langer leefbaar is.”

“We waren gestart in volle coronacrisis, op het ogenblik dat de horecabeperkingen wat soepeler werden”, zegt Pieter Beerens. “Dat was toen nog riskant, maar het lukte. We hadden het interieur opgefrist en het klantenpotentieel groeide gestaag aan. De voorbije zomer was ronduit druk, zowel in de zaal als op de terrassen.”

Maar dan gingen de energieprijzen fors stijgen. “Gas kost nu viermaal meer dan enkele maanden geleden”, gaat Pieter verder. “We koken op gas en moeten de komende maanden ook onze zaak verwarmen met diezelfde energiebron. Dat is niet langer houdbaar, ze herleiden onze winstmarge tot nul. We specialiseerden ons in creatieve gerechten maar ook daar zijn de grondstoffen fel gestegen: scampi’s, sauzen, vetstoffen enzovoort.”

Pijn in het hart

“We kunnen toch geen 30 euro beginnen vragen voor een klein gerecht? We ondervinden dat de meeste klanten minder geld uitgeven. Ook zij worden thuis geconfronteerd met dure energieprijzen en houden de knip op hun portemonnee. Op 8 oktober sluiten we onze zaak en we gaan weer een job in loondienst opnemen. Het is met pijn in het hart dat we die beslissing aan onze klanten moeten meedelen.”

“Er is nog een bijkomende reden die de definitieve sluiting heeft bespoedigd: onzekerheid over de toekomst van de directe omgeving van de Quattro. Er zijn bouwplannen waardoor het groene uitzicht vanop ons tuinterras wordt bedreigd. Ook dat gaf ons veel teveel stress.”

Teleurstelling

Op de Facebookpagina van de Quattro zorgt de komende sluiting voor steeds meer teleurstellende commentaren van klanten: “Een jammerlijke maar moedige beslissing”, “Een fijne plek met warme mensen gaat verloren”, “Spijtig, we kwamen zo graag naar de Quattro”, “Een gevolg van schandalige omstandigheden voor kleine en jonge ondernemingen”.

Ondernemers Pieter en Matthias hadden zich ook al geprofileerd als ambassadeurs van de Herzeelse bieren en de Herzeelse schepen van lokale economie Heidi Knop (Open Vld) betuigt eveneens haar spijt voor de sluiting: “Ze waren net zo enthousiast en zo goed bezig.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.