Cremerie Gerard Maxim Quintelier maakt elke dag vers ijs.  Foto: fvv

Populair ijssalon is verhuisd naar Sint-Baafsplein

De populaire ijssalon Cremerie Gerard is verhuisd naar een grotere locatie. Zaakvoerder Maxim Quintelier (33) ruilt de Limburgstraat in voor een steegje aan het Sint-Baafsplein. In Cremerie Gerard 2.0 kan je zowel binnen als buiten zitten en kiezen uit dertig ijscoupes. Er is trouwens ook een lunchmenu.

Naar de nieuwe Cremerie Gerard is het even zoeken, want op het eerste gezicht is de ijssalon niet te zien als je op het Sint-Baafsplein staat. Verstopt in een steegje naast een souvenirshop heeft de salon zich gevestigd in een ruim pand met groot terras. Maxim Quintelier neemt het roer over van zijn zus Laurence over, die hier jarenlang Hof van Herzele heeft uitgebaat.

Dat lunchrestaurant transformeerde tot Cremerie Gerard, waar liefst dertig verschillende ijscoupes op de kaart staan. De meeste hebben een basis van vanille-ijs en krijgen een kleurrijke topping, zoals cuberdon- of aardbeisaus.

“Het ijs maak ik hier elke dag vers. Ik leerde het ambacht negen jaar geleden bij Cremerie Francois in Sint-Niklaas en gebruik nog steeds hun verse gepasteuriseerde melk”, vertelt Quintelier. “Ons vanille- en pistache-ijs zijn het populairst.” Elke dag liggen acht verschillende smaken in de toonbank.

Ijssalon Cremerie Gerard
Een van de dertig ijscoupes is met aardbei. Foto fvv

Salades en toasts
Al beperkt de ijsdraaier zich in zijn nieuwe zaak niet tot ijs. Ook verse pannenkoeken en wafels staan op de kaart, net als enkele hartige gerechten zoals toast, salades en zelfs kaaskroketten. Zo kunnen ook de klanten van Hof van Herzele terugkomen voor een vertrouwde lunch.

“De salades en kaaskroketten zijn helemaal hetzelfde als in het voormalig restaurant. Alleen kan je nu geen volledig menu meer krijgen. Iemand kan wel een salade bestellen terwijl iemand anders een pannenkoek of ijscoupe eet, want de keuken en tearoom zijn doorlopend open.”

Het is een nieuwe start voor Cremerie Gerard, die acht zomers geleden opende in de Limburgstraat. Die ijssalon draaide goed, maar regenachtige dagen waren moeilijker. “Omdat je enkel ijsjes kon afhalen, kon de verkoop bij slecht weer in het water vallen. Op de nieuwe locatie heb ik veel zitplaatsen binnen, dus hopelijk is dat hier niet het geval”, besluit Quintelier.

Cremerie Gerard, Sint-Baafsplein 36, Gent. Open van donderdag tot en met dinsdag, telkens van 11.30 uur tot 18 uur. cremerie-gerard.be