Lingeriehuisje Foto: if

Populaire lingeriewinkel verhuisd: “Ik ben teruggegaan naar onze oude locatie”

Na een handvol jaren zit het Lingeriehuisje weer op de plek waar het 22 jaar geleden allemaal begon: het Drongenplein. De onderbroeken en badpakken zijn mee verhuisd, de pyjama’s zijn in de Adolf Petitstraat gebleven.

Het Lingeriehuisje zit terug op het Drongenplein. Nicole Van den Berghe, vandaag 54, was maar begin de twintig toen ze daar van start ging. Wegens succes verhuisde ze vier jaar geleden naar een groter pand in de Adolf Petitstraat, maar dan sloeg corona toe.

“Mensen zijn dan massaal online beginnen shoppen”, vertelt Van den Berghe. “Alles is ook duurder geworden waardoor ze sneller een oude T-shirt gingen aandoen als ze eigenlijk een pyjama nodig hadden. Maar heel wat oudere klanten smeekten me om niet te stoppen. ‘Waar ga ik anders achter mijn lingerie’, vroegen ze. In de plaats ben ik teruggegaan naar mijn oude locatie.”

Naar het Sint-Anthone-huisje op het Drongenplein is dat. De lingerie en de badmode van merken als Marie Jo, Prima Donna en Marlies Dekkers verhuisden mee, de slaapmode en decoratie bleven achter in de Adolf Petitstraat. “Ondergoed en badmode voor kinderen doe ik ook niet meer, enkel nog voor mannen en vrouwen”, klinkt het. Voor borstprothesen kan je ook nog steeds in het Lingeriehuisje terecht.

“Het grootste deel van mijn klanten is boven de 45 jaar”, zegt Van den Berghe. “De helft komt van Drongen, de rest van daarbuiten. Al 15 jaar komt er een klant twee keer per jaar vanuit Leuven voor haar lingerie. Je kan dus wel zeggen dat het een gekend adres is. Ik hoop dan ook om het nog tot mijn pensioen uit te baten.”