Sea Point Ledeberg A © JID

Populaire viswinkel en bakker slaan handen in elkaar voor gloednieuw visrestaurant: “We vullen een gemis in”

Batughan Kolcu (37) van viswinkel Zuiver op de Graat in Gentbrugge en Kadir Karadag (28) van bakkerij en tea-room Aktief in Ledeberg slaan de handen in elkaar. De jeugdvrienden openden een visrestaurant op Ledebergplein dat tegelijk een winkel is.

De hoek van het Ledebergplein en de August Van Lokerenstraat heeft al verschillende invullingen gehad op korte tijd, maar Batughan Kolcu (37) en Kadir Karadag (28) zijn vastberaden om de trend te keren. Deze week openden ze er een visrestaurant en viswinkel ineen: Sea Point.

De vis komt van Zuiver op de Graat, de succesvolle winkel van Kolcu in Gentbrugge, het brood van bakkerij Aktief van Karadag, na 22 jaar een bekend adres in Ledeberg en daarbuiten. “Je stelt je menu hier zelf samen”, zeggen de ondernemers, vrienden van kindsbeen af. “Je kiest welke vis je wil eten, welke groenten, welke koolhydraten en dan nog welke saus.”

Sea Point — © JID

Voor de liefhebbers zijn er belegde broodjes met brood van Aktief. Eén daarvan is heel geliefd in Turkije: balikekmek, een broodje met vis, verse tartaar en sla. Je kan verse vis of visgerechten (zoals vispannetjes, paella, vislasagne en visburgers) meenemen naar huis, aangezien Sea Point naast een visrestaurant ook een viswinkel is.

“Alle nationaliteiten zijn hier welkom”, zegt Kolcu. “Iedereen moet verse vis kunnen eten, dat is zo belangrijk voor de gezondheid. Daarom doen we ons best om zo betaalbaar mogelijk te zijn, door slimme aankopen te doen op de veilingen.”

De ondernemers zien Sea Point als een grote meerwaarde voor Ledeberg en Gent in het algemeen. “Er zijn al genoeg pitabars in de buurt”, zegt Karadag. “Terwijl er amper visrestaurants en goeie viswinkels zijn in Gent. We wilden eens iets anders doen op het Ledebergplein. We vullen een gemis in, met goeie vis en verse broodjes.”

Info: Sea Point, Ledebergplein 26, 9050 Gent. Open van dinsdag tot en met zondag van 11.30 tot 21 uur.