© lds © lds

Populaire zomerbar moet na 4 dagen al definitief dicht: “Blijkbaar wordt ondernemerschap afgestraft”

De vergunning van de Aalsterse zomerbar Bloom, afgeleverd door het stadsbestuur, werd na een klacht van buren in mei al geschorst door de Raad van State. Maar nu biedt ook een nieuwe, aangepaste vergunning geen soelaas: voor de Raad van State moet de populaire zomerbar definitief sluiten. Enkele buren halen daarmee hun slag thuis.

De enige zomerbar die de stad dit jaar rijk is, moet dus verplicht de togen sluiten en de strandstoelen opbergen, ook al moet de zomervakantie nog écht van start gaan. De tweede en definitieve beslissing van de Raad van State komt er na een klacht van buren over lawaaihinder.

De uitbaters van zomerbar Bloom zijn er het hart van in en vrezen voor de toekomst. “Wij kregen vrijdag bericht van de Raad van State, die beslist heeft dat we met onmiddellijke ingang moeten sluiten”, zegt Bart Guns, een van de uitbaters van de zomerbar. “De vergunning die ons werd afgeleverd door de stad Aalst wordt geschorst.”

Excuses aan klanten

“De drankjes stonden klaar, de hapjes waren aanwezig en onze medewerkers paraat om mensen te bedienen. Het is nooit de bedoeling geweest om, zoals men beweert, van Bloom een openluchtdiscotheek te maken, het waardevol agrarisch landschap te verpesten of buren het leven zuur te maken”, zo excuseren de uitbaters zich via sociale media bij de vele klanten. (Lees verder onder de foto)

© IF
© IF

“Het enige wat wij willen zijn, is een gezellige ontmoetingsplaats voor jong en oud creëren, altijd met respect voor de buurt en natuur. Of het geplande schoolfeest van basisschool Immerzeel hier kan doorgaan, weten we nog niet.”

Onrechtvaardig

“Blijkbaar worden ondernemerschap en inventiviteit afgestraft”, aldus nog een ontgoochelde Guns. “Dit voelt heel onrechtvaardig aan en we twijfelen er sterk aan of we dit financieel nog te boven komen. Hoe het verder moet, kan ik nog niet zeggen. We bekijken wat er nog mogelijk is en of Bloom ooit kan terugkomen. Alles is opgebouwd en we zijn vier dagen open geweest, maar hier eindigt het verhaal van deze editie.”