RI_GNERI_47-min

Populariteit Belgische business trips resulteert in gloednieuw ‘longstay’ hotel

GENT - Ooit al gehoord van een ‘longstay’ of ‘extended stay' hotel? Deze week opende de allereerste Residence Inn by Marriott in België zijn deuren. Het nieuwe Gentse hotel focust zich met luxueuze suites, ingericht met moderne keuken – en dit in combinatie met volledig hotelcomfort  - voornamelijk op expats en young professionals op business trip. Zakenreizen naar België zitten dan ook in de lift, ontdekte de Amerikaanse ondernemer Harry Gross (G-Holdings) die ook eigenaar is van Holiday Inn Express en Marriott Ghent. 

Dat zakenreizen regelmatig richting België gaan, bleek uit een testproject waarbij hoteleigenaar Harry Gross 3 jaar geleden enkele business flats integreerde in Holiday Inn Express (pal naast het gloednieuwe Residence Inn). Door de exponentiële stijging in het aantal aanvragen, twijfelde de succesvolle Amerikaanse ondernemer – die ook de top Marriott hotels in New York oprichtte - geen seconde om Residence Inn in Gent te lanceren.

[gallery type="rectangular" ids="57376,57373,57379"]

Terwijl het aanbod van dergelijke ‘longstay’ hotels in Amerika enorm is, biedt Europa veel minder opties. Zo beschikt Residence Inn wereldwijd over meer dan 800 vestigingen waarvan slechts 12 Europese. Het maakt de lancering van de allereerste Belgische Residence Inn nog exclusiever!

Genieten van historisch stadscentrum zonder druk stadsverkeer

Het gloednieuwe hotel ligt op een steenworp van het Gentse stadscentrum maar door zijn locatie aan de autosnelweg nabij de E17, E40 en R4 is vooral de bereikbaarheid één van de grootste troeven. Een pluspunt voor drukbezette professionals die in België zijn voor een zakelijk project maar ook voor toeristen die een leuk weekendje Gent hebben gepland.

Na een korte taxi-, bus-, of tramrit van zo'n 15 minuutjes sta je al in het historisch stadscentrum waar je het Gravensteen en andere culturele pareltjes kan bewonderen. Of waar je na een intensieve werkdag één van de pitoreske restaurantjes kan ontdekken. Geen tijd om ’s avonds de stad in te gaan? Geef dan ’s morgens je boodschappenlijstje af aan de receptie en kook zelf rustig binnen de huiselijke sfeer van je eigen suite.

Room with a view

Bovendien wordt elke kamer binnen Residence Inn getypeerd door een gigantische foto van een bezienswaardigheid of een uniek plekje in de stad. Zo heb je altijd a ‘room with a view’! Residence Inn is ten slotte helemaal 'climate proof' door onder meer het gebruik van ledverlichting en timesensoren? Als kers op de taart heeft het hotel zelfs een groen dak.