Nieuws Oost-Vlaanderen Primeur bij houtskeletbouw woningen Bostoen

Primeur bij houtskeletbouw woningen Bostoen

Primeur bij houtskeletbouw woningen Bostoen

SINT-DENIJS-WESTREM – Bouwbedrijf Bostoen verhuisde begin november naar een nieuw kantoor in Sint-Denijs-Westrem. Het bedrijf, dat zijn ontstaan vond in 1973, heeft met de bouw van 6 houtskeletwoningen in De Klinge nu ook een primeur te pakken. Deze werden namelijk voor het eerst op voorhand voorzien van stellingen, wat bijdroeg tot een vlottere, maar vooral veiligere montage. 

“Afgelopen maand werden 6 houtskeletwoningen op ons woonproject in De Klinge geplaatst”, vertelt Algemeen Directeur Johan De Vlieger. “Onze houtskeletwoningen worden geproduceerd in de fabriek van ons dochterbedrijf Jumatt in Wallonië. Daarna worden deze geassembleerd op de werf. Eind vorig jaar hebben we enkele testen uitgevoerd om nu voor het eerst 6 woningen te realiseren waarbij de stellingen op voorhand opgezet worden. Via een kraan worden de modules dan binnenin die stellingen geleverd. Werkmannen kunnen zo veilig rondom de woning circuleren tijdens de assemblage en ook voor de afwerking van het gebouw blijven de stellingen overeind. In de toekomst zullen we steeds vaker op deze manier tewerk gaan.”

Verhuis naar Sint-Denijs-Westrem

In november vorig jaar betrok Bostoen hun nieuw kantoor ‘Druppel I’ aan The Loop, naast Flanders Expo in Sint-Denijs-Westrem. Nadat de vorige gebouwen in Drongen in 2011 bij een zware brand in vlammen opgingen, opereerde het bedrijf enkele jaren vanuit containers. Het hoofdkantoor en regiokantoor Oost verhuisden nu, 7 jaar later, eindelijk naar de nieuwe locatie.

 

“Dit heeft geen invloed op onze regiokantoren in Loppem en Zellik”, aldus Yoeri Michiels, Head of Corporate Sales & Marketing. “Daar blijf je zoals voorheen terecht kunnen voor al jouw vragen over wonen in respectievelijk West-Vlaanderen en Antwerpen-Vlaams-Brabant-Brussel. Ook de magazijnen en de operationele diensten van ons bouwbedrijf blijven behouden in Drongen.”

Woonconfigurator

Op 19 oktober won het bedrijf, dat 300 medewerkers telt en een omzet van 100 miljoen euro realiseert, nog een VR Award in London voor hun woonconfigurator. Deze virtual reality tool helpt mensen bij het kiezen van hun binnenafwerking. Klanten configureren hun droomhuis virtueel op een groot scherm en kunnen er achteraf ook in rondlopen met een  VR-bril. “Op die manier kunnen ze zich hun nieuwe woning beter voorstellen, wat het makkelijker maakt om tussen verschillende materialen en kleuren te kiezen”, verklaart Michiels. “De tool laat toe je toekomstige huis te beleven nog voor er twee stenen op elkaar zijn gelegd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.