image_70052157331592379993456_1592379995447

Primeur in de bouwsector: Gijbels start met POB

GENT - Bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Gent lanceert een volledig nieuwe dienst: Projectontwikkelingsbegeleiding, kortweg POB. “Ondernemers die gronden of gebouwen willen ontwikkelen of herontwikkelen botsen vaak op de complexiteit van een projectontwikkeling, en op de investering in tijd om tot een succesvol project te komen”, zegt Griet Keersmaekers. “Zij kunnen vanaf vandaag terecht bij een aparte afdeling, met een gespecialiseerd en ervaren team.”

“Bij heel wat ondernemers zakt hen de moed in de schoenen als ze horen wat er allemaal moet gebeuren om een project te realiseren en rendabel te maken”, zegt Griet Keersmaekers, die samen met Christophe Van Hoof de nieuwe afdeling zal aansturen. “Daardoor bleef heel wat potentieel van interessante ontwikkelingen onderbenut. En dat is uiteraard heel jammer. Als antwoord daarop hebben wij de dienst POB ontwikkeld.” De wat? “Het is helemaal OK als een klant niet weet wat POB betekent. Het bestaat in de vorm zoals wij het aanbieden, immers nog niet.”

Begeleiding van A tot Z

POB staat voor ProjectOntwikkelingsBegeleiding. “Samen met de klant, een architect en/of vastgoedmakelaar wordt er op een professionele manier gekeken naar de ontwikkelingsmogelijkheden”, aldus nog Griet Keersmaekers. Het team geeft niet alleen advies op bouwkundig en ruimtelijk gebied, maar onderzoekt ook de haalbaarheid van het project, adviseert op juridisch en fiscaal vlak en begeleidt de realisatie van A tot Z. Intussen blijft de klant wel aan het stuur van het project zitten, maar wordt hij volledig ‘ontzorgd’. We zijn heel blij dat we hiermee vanuit Mathieu Gijbels een nieuwe en unieke service kunnen toevoegen aan ons pakket van bouwkundige diensten.”