Nieuws Oost-Vlaanderen Proact lanceert nieuwe cloudoplossing

Proact lanceert nieuwe cloudoplossing

Proact lanceert nieuwe cloudoplossing

barbMIC_9462Proact uit Drongen, Europa’s grootste onafhankelijke integrator voor datacenterinfrastructuur en cloud enabler, lanceert in nauwe samenwerking met Microsoft en NetApp een nieuw hybride cloud aanbod, CLOUD-IO. CLOUD-IO is een hybride, aanpasbare cloud oplossing die erop gericht is de uitdagingen van moderne organisaties op te lossen. Met CLOUD-IO krijgt het Belgische bedrijfsleven een cloudoplossing die economisch verantwoord en voldoende flexibel is om mee te groeien met veranderingen in de markt.

Diverse internationale onderzoeken geven aan dat ‘cloud computing’ de manier is waarop IT-infrastructuur in de toekomst zal geconsumeerd worden. Intussen wordt ook duidelijk dat hybride cloud  de meest gangbare vorm van cloud computing is, omwille van de combinatie van veiligheid, beschikbaarheid en flexibiliteit.

“De moderne CIO staat onder grote druk,” zegt Managing Director Jan Barbier van Proact België. “Enerzijds roepen zijn businesscollega’s steeds vaker zijn hulp in bij digitale transformatieprojecten, anderzijds krijgt hij daar steeds minder budget voor. En dat terwijl de technologische vernieuwing exponentieel versnelt en gespecialiseerde kennis vereist. Het inzetten van de publieke cloud services , maar wel binnen een hybride cloud model, wordt daarom een belangrijk hulpmiddel om aan al deze eisen te kunnen voldoen.”

CLOUD-IO kan voor vele verschillende toepassingen ingezet worden, bijvoorbeeld voor het uitbreiden van de capaciteit van het datacenter, disaster recovery en back-up, het opzetten van een veilige test- en ontwikkelomgeving of het opvangen van pieken in de belasting. CLOUD-IO laat toe om in een handomdraai verwerkingscapaciteit in te schakelen, wat leidt tot snellere ‘time-to-market’.

Met CLOUD-IO komt de belofte dat IT-diensten net zo makkelijk beschikbaar moeten zijn als water en elektriciteit weer een stap dichter bij. CLOUD-IO combineert de schaalbaarheid van het Microsoft Azure platform met de robuustheid van NetApp Private Storage (NPS) en de ervaring van Proact in het opzetten en beheren van managed services. Proact is de eerste NetApp NPS certified partner in Europa. Proact België treedt op als piloot voor dit unieke concept, dat later dit jaar ook in andere Europese landen uitgerold wordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.