Zidis_BVI_Selectie_Foto-11

Projectontwikkelaar uit Kontich start met bouw van 39 modulaire kmo-units in Evergem

BVI.EU, projectontwikkelaar van kmo-units, gemengde bedrijvenparken en built-to-suitgebouwen, start in Evergem met de bouw van het Heermeers Green Business Park. Na de vergunning en de aankoop van de grond vinkte het vandaag ook de eerstesteenlegging af. De oplevering is gepland voor het eerste kwartaal van 2024.

Met 39 kmo-units, samen goed voor 8100 m², biedt BVI.EU een oplossing voor kmo’s in de omgeving. De units hebben een oppervlakte van 115 tot 235 m² en zijn modulair. Afhankelijk van de behoeften van de klant, kunnen ze eventueel gecombineerd worden. Een unit wordt casco aangeboden, maar kan tegen een meerprijs aangepast en ingericht worden om sleutelklaar op te leveren met de nodige technische installaties en vergunningen.

De eerste steen van Heermeers Green Business Park in Evergem is vandaag gelegd, al hebben geïnteresseerden hun bedrijfsruimte al vastgelegd. Van de 39 units is al meer dan de helft verkocht, de andere helft van de eenheden blijft beschikbaar. Rombouts, Noest en Eagles Cleaning zijn al enkele eindgebruikers die begin 2024 hun intrek zullen nemen in het kmo-park.

Zonnepanelen 

De volledige site wordt in één keer gebouwd en bestaat uit drie gebouwen. Naast de modulariteit van de units, staat ook het energie- en waterverbruik hoog op de agenda. De units zijn uitgerust met een lichtstraat voor natuurlijke verlichting. Er zijn ook mogelijkheden voor energie-efficiënte systemen zoals zonnepanelen, laadpalen en warmtepompen. Tot slot beschikt elke unit over een individuele regenwaterput voor waterrecuperatie. Siergrassen, zones met gekleurde bloemen, plantenbakken en grasdallen zullen de omgeving opfleuren.

Foto van links naar rechts: Mevrouw Vulsteke (Bedrijfsgebouwen Vulsteke), Michel Meers (oprichter van BVI.EU),  Josse Verdegem (Schepen van Ruimtelijke Ordening Evergem), Joeri De Maertelaere (Burgemeester Evergem), Bert De Nijs (Chief Development Officer bij BVI.EU) en  Jurgen Mesens (CEO van BVI.EU).