Nieuws Oost-Vlaanderen Propinco biedt alle handelaars een website

Propinco biedt alle handelaars een website

Propinco biedt alle handelaars een website

IMG_1077-300x214Het gloednieuwe platform Propinco.be biedt alle lokale handelaars, franchisenemers en familiale ondernemingen over heel Vlaanderen de kans om online te verkopen aan de  eindconsumenten.

Het platform is een initiatief van het bedrijf Propinquo van de Kempenaars Frederik Deben en Kris Van Loco uit Kasterlee.  Ze willen vanuit Kasterlee over heel Vlaanderen vanuit het eigen Propinco-platform een betaalbare webshop aanbieden aan lokale handelaars. “Nu missen die grotendeels de boot van de online-verkoop”, legt Frederik Deben uit.

Propinco is ontstaan uit verontwaardiging”, vertelt Deben. “De grote jongens, vaak dan nog uit het buitenland, kapen zo goed als alle onlineverkoop weg. De lokale handelaar heeft vaak niet de middelen en de knowhow om zijn eigen webshop te starten, maar wil wel meedoen in het onlineverhaal.”

Voor 99 euro per maand krijgt zo’n lokale handelaar zijn eigen webshop op het Propinco-platform. Hij kan er zijn collectie tentoonspreiden, prijzen en beschrijvingen vermelden, promoties doen, enzovoort. “Hij beheert die helemaal zelf”, aldus Deben. “Ook de verkoop gebeurt online. Voor de levering is er de keuze om de goederen te versturen via Bpost of om ze te laten afhalen in de winkel van de handelaar.”

“In België verwacht men dat in 2015 voor ongeveer 7 miljard omzet gegenereerd zal worden via e-commerce”, zegt Frederik Deben. “En dat terwijl lokale handelaars tijdens de eindejaarsperode zelfs tot 20% zien dalen omdat consumenten hun producten online bij grote spelers kopen.  Nochtans bleek uit een onderzoek van Comeos, de beroepsfederatie van de distributiesector, dat vier op vijf consumenten hun online-aankopen liefst zou doen bij handelaars die tegelijk ook een fysieke winkel hebben.”

Het Propinco.be platform wil de handelaars met fysieke winkels de mogelijkheid bieden om laagdrempelig online vertegenwoordigd te zijn en gemakkelijk gevonden te worden door de consumenten.  De initiatiefnemers willen via roadshows handelaars kennis laten maken met de mogelijkheden van het platform. De data van eventuele roadshows in Oost-Vlaanderen zijn nog niet bekend.

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.