LVA_1391784

Provincie huldigt vier verdienstelijke Oost-Vlamingen

EEKLO/GENT/BEVEREN/SINT-GILLIS-WAAS - Bij de start van het nieuwe jaar huldigt de deputatie traditioneel vier verdienstelijke Oost-Vlamingen. Ook voor 2020 zijn de gedeputeerden opnieuw op zoek gegaan naar Oost-Vlamingen die zich in 2020 op een bijzondere manier onderscheidden en zo Oost-Vlaanderen op de kaart zetten in binnen- en buitenland. De vier verdienstelijke Oost-Vlamingen zijn Ontex Eeklo, Cargo Velo Gent, Fertikal Beveren en Marc De Boey van IJshoeve De Boey in Sint-Gillis-Waas.

"Deze vier sprongen er uit en we zijn dan ook fier om bij het begin van het nieuwe jaar deze verdienstelijke Oost-Vlamingen te mogen huldigen", aldus Eerste gedeputeerde Kurt Moens.

Ontex - Eeklo

Ontex is het Oost-Vlaamse bedrijf dat het snelst gestart is met het op grote schaal produceren van gecertificeerde chirurgische mondmaskers. Op drie maanden tijd transformeerde het bedrijf van luier- en maandverbandfabrikant naar mondmaskerfabrikant.

 

Cargo Velo – Gent

Onder het motto ‘alles op de velo’ verzorgt Cargo Velo leveringen in Gent en omgeving, Antwerpen en Brussel. Het bedrijf gaat niet mee in het opbod van andere spelers om steeds sneller te leveren, maar kiest resoluut voor ecologische en sociale maar óók economische duurzaamheid.

Fertikal – Beveren

Fertikal werd dit jaar genomineerd voor de Leeuw van de Export. Het bedrijf verwerkt mestoverschotten op een energie-efficiënte manier. Deze worden vervolgens opnieuw ingezet in de vorm van organische meststoffen.

IJshoeve De Boey – Sint-Gillis-Waas

Marc De Boey van IJshoeve De Boey in Sint-Gillis-Waas (Meerdonk) won de innovatieprijs van het Innovatiesteunpunt voor Landbouw en Platteland. Hij kreeg de erkenning voor zijn ambitie om melk te produceren die beter verteerbaar is voor mensen met intolerantie voor melkeiwitten.

Huldiging ter plekke

De huldiging vond plaats op maandag 11 januari 2020, niet tijdens een uitgebreide viering in de provincieraadzaal, maar in beperkte kring en coronaproof. Elke gedeputeerde bracht een bezoek aan een van de vier verdienstelijke Oost-Vlamingen.