pexels-photo-1645634

Provincie steunt samenwerking tussen reguliere en sociale-economie

GENT/AALST/OUDENAARDE/RONSE/EKE/MELLE - Provincie Oost-Vlaanderen geeft 100.000 euro aan projecten die innovatie en professionalisering bevorderen door samenwerking tussen reguliere en sociale-economie-ondernemingen. Gedeputeerde Kurt Moens, bevoegd voor Economie: “Belangrijk is dat per project minstens één regulier bedrijf en één bedrijf uit het sociale economie de handen in elkaar slaan en samen een hefboom creëren in ondernemerschap. Hiermee willen we sociaal ondernemerschap een duwtje in de rug geven. De lopende projecten zijn hiervan het voorbeeld."

Volgende projecten ontvingen een subsidie en worden in de loop van 2020 uitgevoerd:

Velo-Boxx samen met Groep Intro

Het Aalsterse Velo-Boxx en maatwerkbedrijf GroepIntro werken samen rond het plaatsen van veilige fietsstallingen/fietstrommels. De plaatsingsdienst van Groep Intro garandeert een uitstekende service voor, tijdens en na het plaatsen.

   

Piemonte Puro/Pastati samen met Aarova

Het project van Pastati uit Melle zet in op de ontwikkeling van sportpasta en peulvruchtenpasta zonder tarwe. Door de ontwikkeling van deze nieuwe pasta’s kunnen de doelgroepmedewerkers van maatwerkbedrijf Aarova in Oudenaarde nieuwe technieken en technologieën aanleren.

Growing Beans samen met Arcor

Mr Manchette is het merk van het Gentse Growing Beans dat mannen wil overtuigen de stap te zetten naar eerlijke en ecologische kledij. De hemdenoverstock van Mr Manchette wordt verwerkt in nieuwe producten (oa. boxershorts) die geproduceerd worden door maatwerkbedrijf Arcor in Ronse.

       

Tuinjan samen met Atelier Compaan en Timmerwerkt

Tuinjan bvba ontwikkelt creatieve (ecologisch verantwoorde), modulaire tuinschuttingen. Tuinjan wil de sociale impact maximaliseren door de samenwerking met maatwerkbedrijf Atelier Compaan en Timmerwerkt (bedrijf dat meubels maakt i.s.m. nieuwkomers) rond design, prototyping en productverfijning. Een unieke samenwerking in het Gentse.

Studio Ama samen met Zonnehoeve Production

Studio Ama is de onderneming van de Gentse ontwerpster Soraya Wancour en staat in voor de creatie van ethische mode, volgens sociale en circulaire principes. De grondstoffen voor de collectie zijn restmaterialen van de lokale textielindustrie. Het project voorziet in de productontwikkeling van ecologische en sociale confectie door doelgroepmedewerkers van maatwerkbedrijf Zonnehoeve Production in Eke.

Nieuwe oproep voor projecten 2021

Ondernemers of kmo’s met een creatief idee dat zorgt voor innovatie en/of professionalisering kunnen ook in 2021 een subsidie ontvangen van de Provincie Oost-Vlaanderen van maximaal 20.000 euro. Voor de realisatie ervan moeten ze samenwerken met een sociale-economie-onderneming.

Het projectvoorstel kan je indienen tot 30 september 2020. Het volledige reglement en het aanvraagformulier zijn alvast terug te vinden op de webpagina.