Quatre Mains – Pentawards 2017

Quatre Mains pakt drie Pentawards

De Pentawards, een soort Oscars voor de beste verpakkingsontwerpen, zijn in Barcelona voor de elfde keer uitgereikt. Met drie bekroningen uit vier nominaties is het team van Quatre Mains meer dan tevreden. Het branding & packaging designbureau uit Maldegem vormt intussen een vaste waarde op het festival.

De jaarlijkse internationale competitie binnen de verpakkingsindustrie bekroont de sterkste en meest creatieve verpakkingen en probeert zo deze specialisatie de aandacht te geven die het verdient. Een jury beoordeelde 2013 inzendingen uit 54 landen en daar kwam Quatre Mains driemaal als winnaar uit de bus. De creatie Chocolates from Heaven voor het Evergemse Klingele Chocolade won brons in de categorie Zoetwaren en snoepgoed. De verpakking Smooth Fruit voor DiraFrost kreeg een zilveren Pentaward in de categorie Fruit en groenten. Goud was er voor een verpakking voor Jules Destrooper in de categorie Beperkte edities.

Recordhouder

Quatre Mains won al 16 keer de prijs, een absoluut record voor een Belgisch designbureau. “Wij willen de helpende hand zijn in de uitdagende reis die een merk of een product maakt”, vertelt Patrick De Grande, creatief directeur bij Quatre Mains. “We zien dat de Quatre Mains-aanpak loont en het voltallige team is dan ook meer dan tevreden met de drie nieuwe Pentawards.”

Quatre Mains heeft 25 jaar ervaring op de teller staan. Er werken 16 mensen bij het bedrijf uit Maldegem.