Nieuws Oost-Vlaanderen Radio MIG nu ook in Ninove en Zottegem

Radio MIG nu ook in Ninove en Zottegem

Radio MIG nu ook in Ninove en Zottegem

GERAARDSBERGEN/NINOVE/ZOTTEGEM – Al 37 jaar is MIG een vaste waarde in Geraardsbergen als lokale radio. Sinds het voorbije weekend vervagen die grenzen en kan je MIG ook beluisteren in Ninove en Zottegem. MIG kan je op verschillende frequenties beluisteren: 104.9 FM voor Geraardsbergen, in Ninove via 106.2 FM en in Zottegem via 105.2 FM.

De uitbreiding komt er na een hervorming van het radiolandschap door minister van media Sven Gatz. Die wou de lokale radio’s een groter zendgebied geven, om ze zo economisch leefbaarder te maken. Voor MIG betekent deze uitbreiding concreet dat het radiostation nu meer dan 100.000 potentiële luisteraars heeft.

Luistercomfort

“Door het heuvelachtig landschap had het noordelijk deel van Geraardsbergen moeilijkheden om MIG te ontvangen. Door de expansie van het zendgebied is dit opgelost en kan iedereen in en rond de steden zonder problemen luisteren. In de auto bijvoorbeeld schakelt de radio automatisch om van de ene frequentie naar de andere. Hier hoor je niets van, wat het luistercomfort ten goede komt”, aldus voorzitter Joachim De Leeuw.

Nieuws uit de streek

De overgang van lokale radio naar streekradio betekent dat zowel mensen uit Zottegem, Ninove, Geraardsbergen, Lierde en omliggende gemeenten zich thuisvoelen bij MIG. Elk uur worden nieuwtjes uit de streek gedeeld, dit is uniek in de streek! Naast de nieuwste hits hoor je dus regelmatig streeknieuws en evenementen uit de omgeving op MIG.

Live-uitzendingen

Vanaf nu start het nieuwe radioseizoen officieel. Naast nieuwe programma’s gericht op de streek, komen er ook heel wat live-uitzendingen. MIG wil op die manier zo veel mogelijk tussen de mensen staan. De officiële start begon zaterdag tijdens de jaarmarkt van Ninove.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.