Nieuws Oost-Vlaanderen R&D Afdeling Manumixx zoekt permanent nieuwe sportvoedingsproducten

R&D Afdeling Manumixx zoekt permanent nieuwe sportvoedingsproducten

R&D Afdeling Manumixx zoekt permanent nieuwe sportvoedingsproducten

thumbManumixx is in 2005 in Zottegem opgericht door Manuel Peralta, die dankzij een ervaring in de vleesverwerkende industrie heel wat kennis opdeed rond smaken en aroma’s en die als actieve sporter tot de vaststelling kwam dat de meeste sportvoeding niet echt lekker was.

Voor het ontwikkelen van smaakvolle sportvoedingsproducten zag hij daardoor een gat in de markt. En hij kreeg gelijk want Manumixx realiseert vandaag met 80 medewerkers een omzet van meer dan 35 miljoen euro via de productie van  sportvoeding, voedingssupplementen, energieboosters, dorstlessers, vitaminen en mineralen en aminozuren onder private label. Wereldwijd worden die producten door de meest gerenommeerde merken verdeeld.

Managing Director Benoit Daems gelooft dat er nog veel meer groeimogelijkheiden zijn: “De aandacht voor gezondheid neemt immers hand over hand toe en tegelijk blijkt in alle sectoren dat we in een én-én tijdperk leven. Mensen willen niet moeten kiezen tussen online en offline winkelen bijvoorbeeld. Ze willen zelf hun keuzes maken. Tien jaar na de oprichting beschikken we over 8 vullijnen, goed voor een jaarproductie van meer dan 5.000 ton. Ons aanbod omvat droge mixen van eiwitrijke producten, isotone dranken en OTC-producten in capsules en tabletten.”

Naast de productsmaak en -kwaliteit overtuigt Manumixx vooral met zijn zin voor service en innovatie. “Onze eigen R&D afdeling zoekt voortdurend naar nieuwe sportvoedingsproducten en smaken.”, zegt Benoit Daems nog. “Daarin schult onze sterkte om ook in de toekomst een mooie groei te blijven neerzetten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.