Familiebedrijf Real Samen met haar collega’s van Real en Synergie tracht Charis nieuwe mensen aan te werven in hun container. Foto: dvk

Real Group zet container in de haven om collega’s te werven: “We zijn eigenlijk continu aan het rekruteren”

Familiebedrijf Real uit Sint-Gillis-Waas is naarstig op zoek naar nieuwe collega’s. Om zichzelf in de kijker te zetten, trokken ze met een zelfgemaakte container naar frituur Dock 1261.

Het is geen alledaagse wervingscampagne die Real Group in samenwerking met interimkantoor Synergie Beveren donderdag uitrolde. Real handelt naast hoogwerkers en allerlei machines ook in containers en units. Met een zelfgemaakte unit, omgebouwd tot gezellig kantoor, trok het bedrijf naar de parking van frituur Dock 1261 om daar nieuwe mensen te ontmoeten en hopelijk aan te werven.

Door de samenwerking met Synergie Beveren konden geïnteresseerden zich eerst al aanmelden vooraleer ze op gesprek gingen. “We zijn eigenlijk continu aan het rekruteren, want er staan verschillende vacatures open”, zegt Charis Mertens van Real. “Omdat dat niet altijd van een leien dakje verloopt, zijn we op de proppen gekomen met een origineel idee om onszelf in de kijker te zetten. We hebben zelf mensen die zulke units kunnen maken en inrichten, dus leek het ons leuk om die te gebruiken als eerste indruk voor de potentiële nieuwe collega’s. Via Synergie hopen we nu kandidaten naar hier te krijgen om dan met hen een gezellig babbeltje te doen.”

Andere locaties

Een overdonderend succes werd het niet, de campagne op de parking van frituur Dock 1261. “We zullen deze actie nog wel herhalen op andere locaties”, zegt Charis Mertens. “De zoektocht verloopt moeilijk omdat we zeer specifieke profielen zoeken, zoals industriële elektriciens en staalmonteurs bijvoorbeeld.”