IMG_20200829_143458

Reclamebedrijf uit Deinze lanceert gepersonaliseerde mondmaskerhoesjes

DEINZE - In normale omstandigheden haalt Drukkerij NetForce uit Deinze 90% van zijn inkomsten uit de event/beurs-sector. Dit zowel door de verkoop van drukwerk via www.mijndrukkerij.be als door plaatsingen van tijdelijke 2m2 reclame panelen langs de weg via www.2m2.be. In maart viel echter het rolluik voor hen dicht en sindsdien is het hard labeur om te overleven. Zaakvoerder Thomas Meersschaert kwam op een origineel idee en lanceerde het mondmaskerhoesje om je mondmasker altijd veilig en netjes in op te bergen.

"Eén van onze laatste opdrachten in maart was de SFEER beurs in Flanders Expo, welke toen niet is mogen doorgaan, met als gevolg dat zij hun faillissement hebben moeten aanvragen", vertelt Thomas Meersschaert van NetForce. "Wij als kleine zelfstandige zijn daardoor ook een kleine wagen verloren in omzet. Het was een zéér zware domper, net nu al onze andere opdrachten voor evenementen één voor één werden geannuleerd moesten we nog een groot faillissement ook verwerken. Ons jaar 2020 is dus kortweg samen te vatten als rampzalig."

Placemats voor horeca

Begin april had het bedrijf nog hoop om diverse festivals te kunnen uitvoeren, maar helaas werden ook deze allemaal geannuleerd. "Namen zoals Beachland (Blankenberge), Hype o Dream (Waregem), Rijvers Festival (Lievegem), Waregem Koerse (Waregem), … behoren normaal allemaal tot onze vaste klanten", zegt Thomas. "We besloten te schakelen en in te spelen op een noodzaak in de horeca met bedrukte wegwerp placemats aan zeer scherpe tarieven. Hierdoor hadden we in juni een heropflakkering in onze bedrijfsactiviteit en konden we enkele weken ons intensief bezighouden met de horeca uitbaters hun bedrukte placemats te leveren."

Mondmaskerhoesjes

Dat COVID-19 doet nadenken en een overlevingsdrang naar boven brengt bij ondernemers bewijst ook het volgende initiatief waarmee Thomas op de proppen kwam. Hij bedacht een creatieve oplossing voor de vele rondslingerende mondmaskers. “Je ziet ze nu overal op tafel liggen, rond de arm hangen,… maar hoe kunnen we deze netjes opbergen? Zo kwamen we op het idee om mondmaskerhoesjes te produceren.”

Het idee is dat bedrijven de mondmaskerhoesjes kunnen laten bedrukken met hun reclame of logo en deze vervolgens bijvoorbeeld gratis uitdelen aan hun klanten. De klant kan het ‘goed’ gebruiken en het bedrijf heeft zekerheid dat zijn reclame/logo/… zal gezien zijn.

“Bedrijven zijn zeker dat het product in België is gedrukt en afgewerkt en dus niet zomaar geïmporteerd uit het buitenland”, zegt Thomas. “We mochten inmiddels al voor diverse scholen, handelszaken en zelfs voor Defensie (marine) mondmaskerhoesjes drukken.”

Geïnteresseerde bedrijven  kunnen gratis stalen bestellen via www.mondmaskerhoesje.be.