Nieuws Oost-Vlaanderen Recto Verso ontwerpt leiderstrui Baloise Ladies Tour, en jij kan mee kiezen!

Recto Verso ontwerpt leiderstrui Baloise Ladies Tour, en jij kan mee kiezen!

Camille Liebaert - Recto Verso

Recto Verso ontwerpt leiderstrui Baloise Ladies Tour, en jij kan mee kiezen!

DEINZE — Na een jaartje uitstel zijn organisator Geert Stevens van GLS Sport en hoofdsponsor Baloise klaar voor de start van de Baloise Ladies Tour. Het partnership met de rittenkoers is voor de verzekeraar meer dan louter sportsponsoring. Met dit initiatief wil Baloise niet alleen het vrouwenwielrennen ondersteunen, maar ook inspelen op het belang van bewegen en fietsen in het algemeen. Wielerfans kiezen vanaf vandaag zelf de leiderstrui uit drie ontwerpen van Camille Liebaert van het Oost-Vlaamse sportmerk Recto Verso.

Baloise Insurance is als sponsor al vele jaren thuis in het wielrennen op de weg, de piste en in het veld. In het vrouwenwielrennen is de verzekeraar actief via het cyclocrossteam Baloise Trek Lions met onder andere Lucinda Brand. Door hoofdsponsor te worden voor drie edities van de Baloise Ladies Tour wil Baloise Insurance meer diversiteit in haar programma brengen.

“Bij Baloise Insurance vinden we diversiteit een erg belangrijke waarde. Die trekken we consequent door in onze sponsoringspolitiek. We hebben al lang een hart voor koers en zijn blij dat we met de sponsoring van de Baloise Ladies Tour ons steentje kunnen bijdragen tot de groei van het wielrennen voor vrouwen dat steeds meer aanhang wint, zowel competitief als recreatief. Sport en bewegen is belangrijk voor het welzijn van ons allen en daarin willen we onze rol graag opnemen”, aldus Bart Walraet, directeur corporate marketing van Baloise Insurance.

 

Fans kiezen leiderstrui

Baloise warmt de fans al op voor de rittenkoers die van 8 tot 11 juli gereden wordt. Camille Liebaert, de bezielster van het Oost-Vlaamse sportmerk Recto Verso, ontwierp drie modieuze leiderstruien. Via een grote poll op Facebook en Instagram kan iedereen tot 4 juni bepalen in welke trui de leidster van de Baloise Ladies Tour op het podium staat deze zomer.

“Op vraag van Baloise Insurance heb ik een goed zittend en uniek truitje ontworpen in drie designs. Daarvoor haalde ik mijn inspiratie in het wielrennen”, vertelt Camille Liebaert, oprichtster van sportmerk Recto Verso. “Dat resulteerde in een bandanamotief, een tandwielmotief en een hoogtelijnenmotief. Ik ben benieuwd welk design de meeste stemmen zal krijgen.”

Fietscommunity Vélonista

De meeste mensen vinden sporten leuker in groep. Daarom organiseert Baloise in de aanloop naar de Baloise Ladies Tour van 3 juni tot 8 juli de beweegchallenge Vélonista. De inzet is om vrouwen samen gezond en veilig te laten bewegen en tegelijk plezier te laten beleven op de fiets. Ex-veldrijder Sven Nys en ex-wielrenner Walter Planckaert geven allerlei tips over fietsen en koers. Ook webinars met Claudia Van Avermaet en Evi Van Acker over gezond eten en bewegen staan op het programma.

“Of iemand nu sportief, recreatief of functioneel fietst: iedereen kan meedoen met Vélonista”, zegt Siviglia Berto, Manager B-Tonic. “Met ons gezondheidsplatform B-Tonic willen we graag zoveel mogelijk vrouwen gezond en veilig op de fiets krijgen. Bewegen is ook goed voor het mentaal welzijn. Ex-sporters geven dagelijks tips over gezonde voeding voor fietsers tot zelfs een heuse fietscursus van bandenspanning, stuur- en zadelhoogte tot remmen. Want gezondheid en veiligheid blijven voor Baloise Insurance het belangrijkste.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sint-Martens-Latem
Sint-Martens-Latem

Latemse teddybeer voor Rolls-Royce

SINT-MARTENS-LATEM - Vorig weekend vierde het luxe automerk Rolls-Royce zijn 115 jarig bestaan. Naar aanleiding daarvan contacteerden ze het Latemse… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.