Remitrans

Remitrans gaat voor propere tankwagens

NINOVE – Aan de hoofdzetel in Ninove heeft Remitrans een nieuw -reinigingsstation geopend. Met die nieuwe infrastructuur is het transportbedrijf uniek in de regio. Ook derden zullen de TruckWash kunnen gebruiken.

Transportbedrijf Remitrans kan voortaan zijn vrachtwagens vlak bij de deur wassen. Het reinigingsstation heeft twee lijnen voor de reiniging van tankwagens voorzien. Daarnaast is er nog een aparte lijn voor externe reiniging. Bovendien beschikt het station over een EFTCO-erkenning, wat de professionaliteit en betrouwbaarheid van het totaalplaatje onderstreept.

Remitrans werd in 1967 opgericht door Remi Dedoncker. Het bedrijf groeide uit tot een voorname speler op de transportmarkt. “Dit jaar bestaan we 50 jaar. We hebben al een aantal festiviteiten achter de rug, maar de kers op de taart is toch wel deze opening op onze site in Ninove”, aldus Ronald Dedoncker, zaakvoerder van Remitrans. “De bedoeling is nu om met deze investering nieuwe klanten en markten aan te boren.”

Brede uitrol

De TruckWash zal niet alleen voor de eigen voertuigen van Remitrans worden gebruikt. “Vanuit onze ervaring en expertise zagen we veel potentieel in een eigen reinigingsstation. Die zal ook beschikbaar worden gesteld aan andere transporteurs”, zegt Ronald Dedoncker. “Enkele grote spelers uit de regio hebben alvast hun vertrouwen uitgesproken.”

Derden zullen daarbij gebruik kunnen maken van de DKV-tankkaart om af te rekenen. Daarvoor ging Remitrans een samenwerking met DKV Euro Service aan. “In eerste instantie verwachten we een bezetting van 20 vrachtwagens per dag, met een maximum van 40 per dag.”