Foto: lvi Foto: lvi

Renmans-beenhouwerij keert terug naar Wetteren en bouwt gloednieuwe zaak dicht bij Aldi: “Klanten wilden dat we terugkeerden”

De beenhouwerijketen Renmans, die anderhalf jaar geleden moest verhuizen uit het Aldi-gebouw aan de Gentsesteenweg, keert terug naar Wetteren. De slagerij wil een nog veel grotere zaak openen aan de Noordlaan, die parallel loopt met de Gentsesteenweg. “We wilden absoluut in Wetteren-centrum blijven.”

Renmans is een Belgische beenhouwerijketen die vooral gelinkt is aan de Duitse supermarktketen Aldi. De keten heeft bijna driehonderd vestigingen in Vlaanderen en Wallonië. Alleen in Aarschot huisden Aldi en Renmans niet onder hetzelfde dak.

Maar anderhalf jaar geleden kwam daar ook Wetteren bij. Aldi wilde zijn winkel aan de Gentsesteenweg uitbreiden, en voor de Renmans-beenhouwerij was geen plaats meer. “Met spijt in het hart moeten we verhuizen”, vertelde CEO Rik Renmans ons toen.

Maar de keten wilde absoluut in Wetteren blijven, en ging op zoek naar een nieuwe locatie. “Wetteren is altijd een heel goed filiaal voor ons geweest”, vertelt Renmans nu. “Sinds de sluiting kregen we veel vragen van klanten of we zouden terugkeren.”

“Niet onderdoen voor klassieke beenhouwers”

En die comeback komt er ook. Een ontwikkelaar kocht een terrein aan de Noordlaan, achter de entertainmentzaak At The Movies, en recht tegenover de parking van Campus Kompas. Daar zouden woningen komen, en ook Renmans zal er zijn onderkomen krijgen, als de bouwvergunning wordt goedgekeurd. “Er komen twee bouwlagen: woningen bovenaan en onze beenhouwerij beneden.”

Foto: rr
Foto: rr

Als de plannen werkelijkheid worden, zal de nieuwe Renmans-zaak met 250 vierkante meter meer dan dubbel zo groot worden als de oude zaak aan Aldi. Er zouden zes tot acht personeelsleden worden tewerkgesteld, waaronder verschillende personeelsleden die in de oude zaak werkten en sindsdien naar een ander filiaal verhuisden.

Volgens Rik Renmans, die zelf een slagersopleiding volgde, kan Renmans zich meten met de klassieke beenhouwerijen. “Zelfstandige beenhouwers leveren uitstekend werk. Maar ons assortiment moet niet onderdoen. Verse bereidingen, zoals hamburgers of barbecuevlees, worden ter plaatse bereid. De charcuterie en warme bereidingen laten we door traiteurs leveren, op basis van onze recepten. Die recepten benaderen de kwaliteit van een zelfstandige beenhouwer.”

Warenhuizen

Renmans verkoos de locatie aan de Noordlaan boven andere mogelijke plaatsen. “Het is vlak bij verschillende warenhuizen. Mensen verplaatsen zich dus naar daar om boodschappen te doen. We wilden in Wetteren-centrum blijven, om niet te dicht in de buurt van een ander filiaal te komen. Dat zou weinig zin hebben.”

De CEO hoopt ten vroegste over een jaar het nieuwe filiaal te kunnen openen. “Al is dat wel een optimistische timing. We zullen zeker iets organiseren bij de heropening, maar we weten nog niet wat precies. We hebben nog tijd.”