Nieuws Oost-Vlaanderen Resilux verkoopt belang in Airolux voor 62 miljoen euro

Resilux verkoopt belang in Airolux voor 62 miljoen euro

Resilux verkoopt belang in Airolux voor 62 miljoen euro

RESILUXBelgium-300x225Het beursgenoteerde Resilux uit Wetteren, dat PET-preforms en PET-flessen produceert, heeft in 2010 samen met het Nederlandse bedrijf Airopack Technology Group, dat deel uitmaakt van een Zwitserse holding, de joint venture Airolux opgericht.  In die joint venture is Resilux de partner die de flessen en spuitbussen levert voor een nieuwe technologie rond de verpakking van scheerschuim. Het gaat immers om spuitbussen op basis van lucht in plaats van drijfgas.

Rond de verkoop van het belang van 50% van Resilux woedde de jongste maanden een heftige strijd, maar op 26 april bereikte topman Dirk De Cuyper toch een akkoord voor de verkoop van het 50% belang van Resilux voor een prijs van 62 miljoen euro.  Airolux zou een enorm potentieel hebben omdat het een veel duurzamer alternatief biedt voor de 16 miljard klassieke spuitbussen die onder meer voor deodorants vandaag in de wereld worden geproduceerd.

Op de site van Trends liet Dirk De Cuyper optekenen dat de nieuwe middelen in de eerste plaats zullen worden gebruikt om de verdere groei van Resilux te financieren. Hij ziet in Europa immers nog veel groeimogelijkheden op de markt van de PET-flessen, maar kwam er door de slopende onderhandelingen met Airopack naar eigen zeggen amper toe om aan de businessontwikkeling te werken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.