Nieuws Oost-Vlaanderen RFID-technologie doet winst Aucxis met 19% stijgen

RFID-technologie doet winst Aucxis met 19% stijgen

RFID-technologie doet winst Aucxis met 19% stijgen

aucxis-300x162Aucxis uit Stekene, dat recent nog in het nieuws kwam met een bekroning in een iMinds-project, heeft in 2015 een omzet gerealiseerd van 6 miljoen euro. Dat was weliswaar minder dan in 2014 maar de bedrijfsopbrengsten stegen met liefst 19% tot 6,9 miljoen euro. Een en ander heeft te maken met de vrij spectaculaire stijging van de verkoop aan RFID-systemen.

RFID staat voor radio frequency identification. RFID wordt vooral gebruikt om opslagdata te verifiëren en is momenteel bezig aan een sterke doorbraak in de moderetail, waar de technologie haar nut bewijst rond een beter voorraadbeheer en rond een betere beveiliging.

De ombouw van Aucxis in de richting van RFID heeft het bedrijf alvast geen windeieren gelegd. De verkoop aan systemen steeg met bijna 400%. Van o,5 miljoen euro tot 1,9 miljoen euro. Met andere woorden: het bedrijf uit Stekene is er op die manier in geslaagd is om de daling van de verkoop in zijn traditionele producten op te vangen.

 Aucxis is als systeemintegrator  gegroeid uit de internationale veilingwereld. De Belgische Groenten en Fruitveiling (LAVA) is niet toevallig een van de aandeelhouders van het bedrijf. De firma spitste zich toe op de automatisering van het veilinggebeuren maar integreerde de oplossingen binnen ruimere toepassingen. In die mate dat Aucxis nu zowel aan tracking en tracing doet, procescontroleystemen ontwerpt, actief is in e-trade, en ERP-solutions aanbiedt.

Het bedrijf stelt 40 mensen tewerk en wordt aangestuurd door voorziter Filip Fontaine.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.