Nieuws Oost-Vlaanderen Richard Elshout start als transport sourcing manager bij Tailormade Logistics

Richard Elshout start als transport sourcing manager bij Tailormade Logistics

Richard Elshout start als transport sourcing manager bij Tailormade Logistics

GENT – Richard Elshout gaat bij Tailormade Logistics aan de slag als transport sourcing manager. Dit transportbedrijf, opgericht in 1996 door Bert Vandecaveye en gevestigd in Gent-Zeehaven, groeide uit tot 1 van de belangrijkste spelers binnen de Belgische logistieke sector.

Vandaag is Tailormade Logistics een toonaangevende logistiek dienstverlener met 400.000 m2 magazijnen en een eigen vloot van 500 voertuigen, 950 trailers en 450 containers. Het bedrijf stelt ongeveer 1.000 mensen te werk op zijn 25 sites in België, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Bulgarije, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Meer dan 10 jaar ervaring

Richard Elshout start bij Tailormade Logistics als transport sourcing manager. Hij begon ooit in de logistieke sector als internationaal chauffeur. Inmiddels is Elshout al meer dan 10 jaar actief in leidinggevende functies, van internationaal transportmanager tot contract manager voor grote accounts. 

“De laatste paar jaar was ik als carrier manager verantwoordelijk voor de inkoop van wereldwijd transport B2B/B2C parcels, FTL/LTL en groupage en bouwde een local hero netwerk uit voor e-commerce. Zo’n local hero netwerk beperkt je afhankelijkheid van grote internationale integratoren. De laatste 2 jaar maakte e-commerce een enorme groei door, waardoor zo’n local hero netwerk echt vruchten afwerpt.”

Internationale groei

“Tailormade Logistics is bezig aan een mooi groeiverhaal. Dankzij de duidelijke visie van het management en een strategische focus op klanten, medewerkers, duurzaamheid en innovatie blijft Tailormade Logistics internationaal groeien”, vervolgt Elshout.

“Als transport sourcing manager zal ik mee helpen bouwen aan een internationaal netwerk voor B2B/B2C, FTL/LTL en groupage. Mijn ervaring met het uitbouwen van een local hero netwerk zal hierbij uiteraard van pas komen. Samen met collega’s in het VK zal ik de groupage-activiteiten tussen het VK en Europa een boost geven. Hierbij handelt Tailormade Logistics voor de klant zowel het transport als alle bijkomende douane formaliteiten af.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.