Nieuws Oost-Vlaanderen Rittal lanceert nieuwe schakelkast met groots event

Rittal lanceert nieuwe schakelkast met groots event

Rittal lanceert nieuwe schakelkast met groots event

LOKEREN – Vijf jaar van intensieve ontwikkeling ging vooraf aan de recente introductie van het nieuwe Rittal schakelkastsysteem VX25. Deze wereldwijde innovatie werd onlangs, naast een nieuw sokkelsysteem en slimme koeloplossingen, in primeur voorgesteld op Hannover Messe 2018. Gisteren stond de exclusieve voorstelling in België op het programma.

Bij aankomst werden de genodigden meteen ondergedompeld in de geschiedenis van Rittal. Langs een timeline van schakelkasten wandelden de klanten de toekomst binnen.

Presentatrice Véronique De Kock nam de rol van gastvrouw op zich en leidde de spectaculaire VX25 show in goede banen met als hoogtepunt de onthulling van de meest innovatieve schakelkast op de markt.

Het interview met Koen Wolfcarius, Managing Director Rittal Belgium, en Heiko Holighaus, Vice President R&D Advance & Product Development, volgde onmiddellijk daarna. Deze eregast van Rittal HQ stond aan de basis van de ontwikkeling waarbij het gebruiksgemak van de klant het uitgangspunt vormde.

Investeren in innovatie

Motivational speaker Harry Van Hest zorgde voor het gepaste infotainment. Tijdens zijn keynote vestigde hij de aandacht op investeren in innovatie en de samenhang met toekomstbestendige communicatie. De bezoekers luisterden geboeid naar het betoog waarom vernieuwing en verandering essentiële factoren zijn voor het succes en de groei van elke onderneming. Ongetwijfeld vonden vele gasten inspiratie om één of meerdere initiatieven uit te rollen binnen hun eigen organisatie.

VX25 in al zijn facetten

Eén van de hoogtepunten op het lanceringsevent waren de vier verschillende infostands, waar VX25 in al zijn facetten aan bod kwam en de synergie met ‘Rittal – The System’ werd uitgelicht. Enkele voordelen van de nieuwe schakelkast zijn onder andere kortere doorlooptijden in engineering en montage, gereduceerde complexiteit, eindeloze montagemogelijkheden, verhoogde veiligheid en flexibiliteit. Kortom, een volwaardige bouwsteen voor de huidige digitalisering en 100% compatibel met Industrie 4.0.

 

Wereldwijd aanwezig

Rittal met hoofdzetel in Herborn, Hessen (D) is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van oplossingen voor industriële kasten, stroomverdeelsystemen, systeemklimatisering en IT-infrastructuur. Systeemoplossingen van Rittal worden toegepast in nagenoeg alle sectoren, hoofdzakelijk in de automobielindustrie, energieproductie, machine- en installatiebouw, alsook in de IT- en telecomsector. Met circa 10 000 medewerkers en 58 dochtermaatschappijen is Rittal wereldwijd aanwezig.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.