Oprichter Jean-Pierre Suys en zijn zoon Thibaut, die momenteel de leiding van het familiebedrijf in handen heeft. Foto: if Oprichter Jean-Pierre Suys en zijn zoon Thibaut, die momenteel de leiding van het familiebedrijf in handen heeft. Foto: if

Rolluikenfabrikant viert gouden jubileum en gaat verder onder familienaam Suys: “Bondig, krachtig en straalt vertrouwen uit”

Het familiebedrijf Building Shutters, fabrikant van rolluiken en zonneweringen, viert zijn vijftigjarige bestaan. Een jubileum dat niet onopgemerkt zal voorbijgaan. “Het is immers een unieke mijlpaal en dat willen we groots vieren”, vertelt CEO Thibaut Suys. Het bedrijf grijpt de verjaardag ook aan om voortaan onder de familienaam Suys verder aan de toekomst te bouwen.

Wat een halve eeuw geleden begon in een klein fabriekspand in het centrum van Waregem is intussen in de Herlegemstraat 114 in de Kruisemse deelgemeente Nokere uitgegroeid tot een productiehal van 41.000 vierkante meter. Het familiebedrijf Building Shutters, met de tweede generatie aan het roer, is er sinds 2006 gevestigd. In 1973 richtte Jean-Pierre Suys in Waregem Building Plastics op. Hij startte met plaatwerk en profielen in kunststof en met afgewerkte PVC-rolluiken. Het aanbod werd nadien uitgebreid met rolpoorten, screens en gevelbekleding. “De naam ‘Plastics’ was al lang niet meer representatief voor de duurzame producten die we aanbieden”, vertelt Thibaut Suys. “Jaren geleden werd het bedrijf daarom herdoopt tot Building Shutters. We zijn specialist in de productie van aluminium- en kunststofprofielen voor shutters. We maken ook de afgewerkte rolluiken, screens en rolpoorten volledig in eigen beheer, én in België. Iets waar we al vijftig jaar trots op zijn.”

Duurzaamheid

“We hebben in Nokere nog uitbreidingsmogelijkheden en ook op lange termijn hebben we enkele opties achter de hand”, gaat Thibaut Suys verder. “We zien nog veel groeipotentieel, investeren volop in de toekomst en streven ernaar dit op een duurzame manier te doen. We maken niet alleen duurzame producten die bijdragen aan een lager energieverbruik, we investeren ook zelf continu in een milieuvriendelijk en low-energie productieproces. Op het dak van het bedrijfspand liggen 4.500 zonnepanelen.”

Foto: if
Foto: if

Nieuwe bedrijfsnaam

Het bedrijf grijpt het vijftigjarige bestaan aan om een naamsverandering aan te kondigen. Building Shutters gaat voortaan verder onder de familienaam Suys. “Hiermee benadrukken we de passie die we als familiebedrijf al decennialang uitdragen”, licht marketingverantwoordelijke Femke Desmet toe. “Onze nieuwe naam is bondig, krachtig, familiair en straalt vertrouwen uit voor de toekomst. De rebranding naar Suys moet ons toestaan om ons als merk sterker te positioneren en een breder doelpubliek aan te spreken. Om de nieuwe naam kenbaar te maken, nemen we ook deel aan de Open Bedrijvendag op 1 oktober. We mogen dan wel ons gouden jubileum vieren, bij het grote publiek is niet goed geweten wat we exact doen. Daarin willen we verandering brengen en Open Bedrijvendag is alvast een mooie stap in die richting.”

CEO Thibaut Suys besluit: “Het vinden van nieuwe medewerkers is momenteel onze grootste uitdaging. Suys is een gezonde onderneming in een stabiele sector en we willen dat tonen op Open Bedrijvendag. We rekenen dus op een mooie opkomst met hopelijk interesse voor onze vacatures.”