Nieuws Oost-Vlaanderen RoomeR is Handmade in Belgium

RoomeR is Handmade in Belgium

RoomeR is Handmade in Belgium

Het Gentse RoomeR heeft nu ook het authenticiteitslabel Handmade in Belgium op zak. Na de erkenning als ambachtsman door de FOD Economie ontvangt de onderneming achter het vlierbloesemaperitief nu ook het HIB-label van Unizo. “Ondertussen zitten we al twaalf jaar middenin de handmadecultuur. Het is voor ons heel belangrijk dat we als professioneel ambacht worden erkend”, aldus Jeroen Michels, zaakvoerder van RoomeR.

RoomeR maakt een authentiek en kwaliteitsvol vlierbloesemaperitief met heel veel aandacht voor mens en natuur. Het verfrissende drankje is het resultaat van meer dan vijftien jaar experimenteren met een oud familierecept van de grootmoeder van Jeroen Michels. “Een van onze motto’s is Van plant tot klant. Wij vervaardigen alles zelf. We plukken zelf de bloemen, maken zelf de siroop, versnijden deze tot RoomeR en ook het bottelen gebeurt door ons”, legt Jeroen Michels uit. In 2016 meer dan 100.000 flessen verkocht. “Ongeveer iedere zeven weken bottelden we met een groep van 15 personen. Er worden dan gedurende een ganse week handmatig 14.000 flessen gebotteld in samenwerking met het Gentse maatwerkbedrijf Ryhove.”

Het label is door zelfstandigenorganisatie Unizo in het leven geroepen als authenticiteitslabel voor ondernemers om hun ambachtelijke producten te promoten. Met de erkenning kan een professionele ambachtsman zichzelf onderscheiden van de hobbyisten en de industrie. “Het maakt voor de moderne consument het verschil en profileert vakmanschap op een duidelijke manier in de winkel. Dat gaat ons ongetwijfeld nog meer vooruitduwen”, besluit Jeroen Michels.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.