201214+begeleidende+foto+aalter

Royal A-ware overweegt overname melkpoederproductie FrieslandCampina

Zuivelbedrijf Royal A-ware heeft de intentie om de melkpoedertorens in Aalter over te nemen van FrieslandCampina. De melkpoedertorens in Aalter hebben een productiecapaciteit van circa 45.000 ton melkpoeder. Er werken bij dit bedrijfsonderdeel een 40-tal medewerkers die mee over zullen gaan naar Royal A-ware, zodra beide partijen een definitieve overeenkomst gesloten hebben. FrieslandCampina blijft in Aalter consumentenzuivel produceren en zal de geplande investeringen voortzetten.

Royal A-ware is een oer-Hollands familiebedrijf, gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas en andere verse foodproducten. Het bedrijf heeft een omzet van €1,5 miljard (2019), meer dan 3.000 medewerkers en beschikt over 6 zuivelverwerkingslocaties en diverse rijpingshuizen.

De voorgenomen verkoop is in lijn met de strategie van FrieslandCampina om zijn netwerk verder te optimaliseren met behoud van de best mogelijke melkverwerking, verdere waardecreatie en kostenoptimalisatie.  De overname past ook in de strategie van Royal A-ware om klanten met een zo breed mogelijk productportfolio te bedienen. Het Nederlandse familiebedrijf is voornemens om te gaan investeren in de fabriek om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op de vraag van de klant. Verwacht wordt dat de transactie voor het einde van het eerste kwartaal in 2021 wordt afgerond.