Nieuws Oost-Vlaanderen Rudy Aernoudt en Marc Van Rompaey schrijven nieuw boek over ondernemerschap

Rudy Aernoudt en Marc Van Rompaey schrijven nieuw boek over ondernemerschap

Rudy Aernoudt en Marc Van Rompaey schrijven nieuw boek over ondernemerschap

Rudy_AernoudtOndernemerschap blijft in België op een bijzonder laag pitje branden en dat is een groot probleem voor onze economie. Ondanks de vele initiatieven en steunmaatregelen die de jongste jaren zijn genomen om ondernemerschap een duwtje in de rug te geven, blijven het Europese vasteland en België in het bijzonder op dit vlak te ver achter op de Verenigde Staten. Dat zou ons in de toekomst zwaark kunnen opbreken want we hebben meer dan ooit ondernemers nodig om onze toekomstige welvaart te vrijwaren.

Het zette Rudy Aernoudt, die bekendheid verwierf als professor, topeconoom, kabinetschef en klokkenluider en serie-ondernemer Marc Van Rompaey  aan tot het schrijven van het boek “Entrepreneurship – A way of Life”. Daarin bespreken ze de jongste ontwikkelingen van het Europese ondernemerschapsbeleid en waarschuwen ze voor het subsidiebeleid dat in het verleden al te vaak perverse effecten had, omdat het ondernemingen die ten dode waren opgeschreven nog een tijdje kunstmatig in leven hield en ondertussen andere veelbelovende ondernemingen afremde.  Zij hameren erop dat ondernemerschap een levenskeuze is en dat het voor de promotie van ondernemerschap van het grootste belang is dat successen erkenning krijgen en dat ondenrmers die mislukken geen stigma opgekleefd krijgen zoals nu nog veel te vaak het geval is.

Het boek  wordt op vrijdag 25 september voorgesteld in Gent. Daar gaat ook een paneldiscussie mee gepaard waaraan naast de auteurs ook Bart Verhaeghe van Club Brugge en Uplace, SP-a-voorzitter John Crombez en Veroniek Collewaert, professor entrepreneurship aan de Vlerickschool deelnemen.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.