Nieuws Oost-Vlaanderen Ruimte voor kmo's in vroegere kazerne in Destelbergen

Ruimte voor kmo's in vroegere kazerne in Destelbergen

Ruimte voor kmo's in vroegere kazerne in Destelbergen

Kwartier%20BeerveldeDe medische interventie-eenheid van het leger in de Burgstraat te Destelbergen sloot eind mei 2011 haar deuren. De 120 manschappen verhuisden naar de kazerne in Lombardzijde.

De gemeente Destelbergen besloot een deel van de gebouwen en gronden te gebruiken voor eigen diensten. Vandaag hebben 2 loodsen nog geen bestemming gekregen.

Veneco2, de dienstverlenende vereniging voor ruimtelijke ordening en economische ontwikkeling in het noorden van Oost-Vlaanderen, die wordt voorgezeten door de Eeklose burgemeester Koen Loete, gaat binnenkort over tot de aankoop van deze resterende gebouwen en bijhorende grond. De loodsen bevinden zich nog in een goede staat. Veneco2 zal met beperkte aanpassingen 24 units van 288 m2 kunnen aanbieden. Deze units kunnen dienstig zijn als werkplaats/atelier en opslagruimte. De omvorming van de bestemming van deze loodsen past perfect binnen de nieuwe taakstelling van Veneco2 om oudere sites te reconverteren.

Zowel de aankoop, de infrastructurele werken als de verkoop van de units gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente Destelbergen. De definitieve plannen en prijzen worden bekend gemaakt op de website van Veneco2 van zodra deze informatie beschikbaar is.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.