Foto zaakvoerder RVO (1)

RVO Finance uit Beveren gaat op in SBB

BEVEREN - Vanaf 1 april 2022 integreren zaakvoerders Erik Robyn en Yves Van Osselaer hun accountantskantoor RVO Finance in Haasdonk (Beveren) in het kantorennet van SBB Accountants & Adviseurs. Samen met hun 6 medewerkers zullen ze deel uitmaken van het SBB-team in Beveren dat zo op een totaal van 30 medewerkers komt.

Met een kantorennet van 28 vestigingen, bijna 600 medewerkers en 23.000 klanten, bestaande uit ondernemingen, vrije beroepen en organisaties uit de social profit, is SBB Accountants & Adviseurs één van de grootste accountantskantoren in Vlaanderen. In tegenstelling tot de overname- en consolidatietendens die zich vandaag in de accountancysector afspeelt, kiest SBB voor kwalitatieve groei. Daarbij zetten ze enerzijds in op het versterken van de adviesopdracht van de accountant en de verbreding van de dienstverlening. Anderzijds bekijken ze ook overname-opportuniteiten, maar alleen als die kandidaat perfect past in de strategie van SBB. En dat was zeker het geval voor RVO Finance, gevestigd in Haasdonk (Beveren) sinds 2011.

Sterke HR-ondersteuning

Naast de gelijkenissen op vlak van bedrijfscultuur is voor Erik Robyn en Yves Van Osselaer, zaakvoerders RVO Finance, vooral de sterke HR-ondersteuning die SBB biedt één van de belangrijkste opportuniteiten voor de samenwerking.

Erik Robyn: “Wij kijken er met ons team echt naar uit om te verhuizen naar het vernieuwd SBB-kantoor in Beveren. Geïnspireerd op het concept van ‘het nieuwe werken’ wordt daar een werkomgeving gecreëerd met heel veel aandacht voor beleving en werknemerswelzijn.”

 

RVO Finance verlaat zijn kantoren in Beveren om in te trekken bij SBB

Continue bijscholing en doorgedreven specialisatie

Beide zaakvoerders zien nog andere kansen in de integratie met SBB. Met de snelle evoluties in de wetgeving en de digitalisering van dienstverlening staan accountants vandaag immers voor nog andere grote uitdagingen, die niet alleen een continue bijscholing vragen maar ook een doorgedreven specialisatie.

Yves Van Osselaer: “Van SBB weten we dat het haar medewerkers diverse interne opleidings- en groeitrajecten aanbiedt. Bovendien staan de medewerkers er in hun klantenrelatie niet alleen voor. Multidisciplinaire teams, met consultants die sterk zijn in accountancy en fiscaliteit, aangevuld met experten in o.a. juridisch en financieel advies, staan klanten persoonlijk met raad en daad bij.”

Digitale service

RVO Finance omarmt al langer de digitalisering en krijgt met SBB een partner die hierin al grote stappen heeft gezet met o.a. haar digitaal klantenportaal sbbSLIM, waar meer dan 8.500 klanten gebruik van maken. SBB blijft ook inzetten op de verdere verbreding van de digitale service naar haar klanten toe, zonder het persoonlijk contact uit het oog te verliezen.

Interne groei en overnames

In een markt waar enkele spelers grote overnameplannen hebben met vooral extern kapitaal, kiest SBB volgens hun ceo Raf Sels zeer bewust voor een strategie van interne groei. Die lag de afgelopen jaren altijd tussen de 7,5% en 10% door continu in te spelen op de veranderende fiscaal-juridische, maatschappelijke en technologische realiteit.

Raf Sels: “Als er zich een overnameopportuniteit voordoet, spelen we daar wel op in maar alleen als de kandidaat perfect past in onze strategie. RVO is een jong bedrijf dat sterk is in financieel advies aan KMO’s en de ondernemer met raad en daad bij staat in de rol van vertrouwenspersoon. Een visie die perfect aansluit bij onze manier van werken als ondernemerscoach.”