Nieuws Oost-Vlaanderen Saffre Frères-site Oudenaarde krijgt hippe ondernemershub

Saffre Frères-site Oudenaarde krijgt hippe ondernemershub

Saffre Frères-site Oudenaarde krijgt hippe ondernemershub

OUDENAARDE – Oudenaarde krijgt een echte ondernemershub, waar ondernemers, creatieve beroepen en start-ups straks hun business volop kunnen uitbouwen. Bij de ontwikkeling van de nieuwe wijk op de Saffre Frères-site blijft onder andere de centrale loods van de oude fabriek behouden. Die wordt gerenoveerd met de bedoeling om er een hippe ‘ondernemershub’ van te maken. De renovatie maakt deel uit van de grote herontwikkeling van de hele site, die vooral een groene en duurzame woon- en werkwijk moet worden.

De plannen voor Saffrou, de nieuwe wijk op de Saffre Frères-site aan de Dijkstraat, worden steeds concreter. Zo werd besloten om bepaalde elementen van de oude fabriek te behouden en in de nieuwe wijk te integreren. Eén van de belangrijkste elementen daarbij is de centrale loods. Daar wil de Gentse projectontwikkelaar Revive een compleet nieuwe ‘ondernemershub’ creëren.

“We willen er plaats maken voor startende ondernemers en creatieve beroepen, om het ondernemerschap in Oudenaarde een boost te geven. Ze zullen er bovendien terechtkomen in het midden van de nieuwe woonwijk die we er gelijktijdig gaan bouwen. Een toplocatie voor creatieve ondernemers dus”, aldus Nicolas Bearelle, CEO Revive.

De precieze invulling van de ondernemershub wordt intussen nog volop uitgewerkt in samenwerking met “Ministry of Makers”, een creatief platform opgericht door de Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent en de Hogeschool Gent. Projecten zoals bedrijvencentrum De Punt in Gentbrugge en ondernemershub Cimorné in Aalst zijn ook van hun hand – en blijken intussen erg aan te slaan.

Zomerbar

Momenteel is de site tijdelijk ingevuld met een zomerbar, een skatepark en een polyvalente ruimte, die door een aantal vzw’s onderhouden worden onder de collectieve naam STOOM. In oktober eindigt de tijdelijke invulling en worden de eerste afbraakwerken opgestart. Tegen de zomer van 2019 zal de bouw van de eerste fase van start gaan, waarbij ook de centrale loods zal worden aangepakt.

 

Groen en duurzaam

De woon- en werkwijk krijgt in z’n geheel een groene invulling, de site moet een nieuwe groene long worden voor de regio. Ook qua duurzaamheid zal het project zijn steentje bijdragen. Zo wordt de gehele wijk autoluw en zijn er warmtepompen in de plannen voorzien, zodat alle woningen volledig zonder fossiele brandstoffen kunnen worden opgewarmd. Naast de 265 woningen en appartementen – en de ondernemershub – wordt er bovendien ruimte voorzien voor een aantal kantoren en horecazaken. De verkoop zal begin 2019 gelanceerd worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.