Savaco-overname-Thrives

Savaco neemt Leuvense CRM-specialist Thrives over

GENT – Savaco kondigt de overname van Thrives aan. De acquisitie van deze Leuvense Microsoft Dynamics 365 Customer Engagement specialist past volledig in de vooropgestelde groeiambities van de Kortrijks-Gentse IT-dienstverlener. Door de krachten te bundelen wil Savaco ook haar positie op het gebied van business applicaties verder uitbouwen en haar regionale footprint in Vlaanderen vergroten. Savaco ziet hiermee haar omzet stijgen tot 40 miljoen euro en groeit tot ruim 200 medewerkers. De overnamesom wordt niet bekendgemaakt.

“Door het aan boord brengen van het Thrives team in de Savaco-familie versterken we verder onze capaciteit en vaardigheden in het bouwen van krachtige software oplossingen", aldus medeoprichter en co-CEO van Savaco Rik Vandemoortele. " Vooral op het gebied van Customer Engagement halen we met Thrives heel wat extra kennis in huis. We zijn dan ook overtuigd dat we zowel de klanten van Thrives als die van Savaco nog beter kunnen ondersteunen bij hun digitale uitdagingen.”

Derde overname in anderhalf jaar

Savaco, opgericht in 1991 door Carl Sabbe en Rik Vandemoortele, is een technologiebedrijf dat bedrijven en organisaties begeleidt in hun traject naar digitale transformatie. Met 9 Trends Gazelle nominaties op zak, loopt duurzame groei als rode draad doorheen de geschiedenis van Savaco. Met het instappen van financiële partner AAC Capital begin 2018, de overname van cloud integrator ITcare in 2020, het Gentse Atri Services in mei 2021 en nu Thrives zet Savaco haar groeiambities verder kracht bij.

Carl Sabbe, mede-oprichter van Savaco over deze derde overname op anderhalf jaar: “Onze ambitie is en blijft duurzaam groeien. Zo willen we stelselmatig onze voetafdruk in het IT-landschap verder vergroten. Met deze overname van Thrives staan we opnieuw een stukje sterker. We zijn dus uitermate trots op deze nieuwe samenwerking en verwelkomen het Thrives team met open armen.”

Gemeenschappelijke missie

Ook Nathan Vanblaere en Kris Sevenants, oprichters van Thrives, zijn opgezet met deze overname en beklemtonen de gemeenschappelijke missie: “Met de alsmaar toenemende complexiteit in IT en de vele innovaties die snel op ons afkomen waren ook wij als niche IT-speler op zoek naar een partner met extra know-how, die onze verdere ambities kan ondersteunen. Met Savaco is dat zeker het geval. Het is een stevige organisatie met een sterke reputatie. Bovendien zit het DNA van beide bedrijven ook dicht bij elkaar. Klanten begeleiden bij het optimaliseren van processen en duurzame meerwaarde te creëren via het inzetten van technologie, is onze gemeenschappelijke missie.”

De bestaande uitvalsbasis in Leuven wordt behouden. Beide zaakvoerders van Thrives blijven aan boord en nemen een managementrol op binnen Savaco.