Nieuws Oost-Vlaanderen Scholieren lopen voor het goede doel

Scholieren lopen voor het goede doel

Scholieren lopen voor het goede doel

OOSTAKKER – Op vrijdag 1 juni organiseert de EDUGO scholengroep de derde editie van de EDUGO Run. Ter gelegenheid van 20 jaar EDUGO zijn er extra festiviteiten opgenomen. Zo is er voor de allereerste keer een tijdsregistratie en beloven de organisatoren een verrassend parcours.

De Run start aan de dreef tussen campus De Toren en de EDUGO Arena. Vandaar loopt het parcours langs de verschillende campussen van EDUGO in Oostakker. Iedereen kan deelnemen aan een van de drie loopafstanden: 1,5km, 5km of 10km. Naar aanleiding van 20 jaar EDUGO is er een nieuwe categorie ‘de 20 van EDUGO’ ingevoerd: een team van vier lopers kan samen 20km afleggen (elk 5km). De school doet een warme oproep om origineel en ludiek aan de start te komen en zo kans te maken op sporthorloges voor het hele team!

Opbrengst

De opbrengst van de Run gaat naar het Breënsfonds. Deze vzw werd meer dan 50 jaar geleden opgericht om leerlingen die hun studies niet kunnen betalen, financieel te helpen. Alle leerlingen uit de EDUGO Scholengroep kunnen er indien nodig beroep op doen. Zo onderstreept de scholengroep andermaal dat het belangrijk is dat alle leerlingen dezelfde kansen krijgen op de verschillende EDUGO scholen.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.