Nieuws Oost-Vlaanderen Scholt werkt aan energieopslag in innovatieve batterij

Scholt werkt aan energieopslag in innovatieve batterij

Scholt werkt aan energieopslag in innovatieve batterij

naamloosDe Nederlandse bedrijven VDL Groep uit  Eindhoven en Scholt Energy Control uit Valkenswaard hebben samen V-Storage opgericht. Scholt Energy Control is als leverancier van elektriciteit en gas actief op de zakelijke markt in Nederland, Duitsland en België en heeft in Nazareth ook een Belgische vestiging. Het nieuwe bedrijf V-Storage zal zich volledig richten op innovaties rond energieopslag.

V-Storage gaat op basis van de inzichten van de onderzoeksafdelingen van VDL en Scholt  onder andere oude batterijen van bussen hergebruiken om daarmee grote batterijsystemen te vormen voor energieopslag. Door deze batterijen strategisch op te laden – bijvoorbeeld als op zonnige, windrijke dagen veel elektriciteit wordt opgewekt met zonnepanelen en windmolens – wordt optimaal gebruik gemaakt van de volatiliteit van de energiemarkt. Een overschot aan goedkope stroom wordt namelijk opgeslagen voor momenten dat het aanbod lager is en de stroom duurder. De op gunstige momenten opgeslagen elektriciteit wordt vervolgens gebruikt om elektrische bussen op te laden en dient daarnaast als reservecapaciteit om pieken in de stroomvraag op te vangen.

“Door schommelingen in de productie van met name wind- en zonne-energie wordt het steeds moeilijker om de balans op het stroomnet te handhaven”, zegt woordvoerder Mathijs Timmer. “Batterijen zullen daarom een belangrijke rol gaan spelen. Bij een piek in de stroomvraag kan namelijk direct een beroep worden gedaan op batterijen. Anderzijds kan een overschot aan duurzame elektriciteit juist worden opgeslagen in een batterij.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.