Nieuws Oost-Vlaanderen Senior Consultants bieden gratis waardevolle adviezen

Senior Consultants bieden gratis waardevolle adviezen

Senior Consultants bieden gratis waardevolle adviezen

 aertsTal van bedrijven in Vlaanderen hebben een duidelijke nood aan betaalbare professionele coaching. En dat is precies wat Senior Consultants Vlaanderen (SCV) vzw biedt. Sterker nog: het gaat om gratis coaching. “Jonge bedrijven bij de hand nemen om ze te laten groeien. Voorkomen dat bedrijven in moeilijkheden komen of hen helpen om opnieuw het juiste pad te vinden”, zegt Lief Aerts (foto), de gloednieuwe voorzitter van SCV. “Dat zijn de missies waarin de nieuwe bestuursploeg van SCV gedreven z’n tanden zet.”

SCV is de opmerkelijke vzw van gepensioneerde bedrijfsleiders, kaderleden, hoger opgeleiden en ambtenaren die hun kennis en ervaring onbezoldigd ter beschikking stellen aan kleine en middelgrote ondernemingen en organisaties. De vzw bestaat 16 jaar en laat met het kersverse bestuur, waarin de Oost-Vlaming Ghislain De Naeyer de rol van penningmeester op zich heeft genomen, een nieuwe wind waaien in de consultancy.

“Voor veel ondernemers is de drempel om begeleiding, hulp te vragen, groot”, vertelt Lief Aerts. “De redenen zijn divers. Omdat ze de natuurlijke drive hebben om hun problemen zelf op te lossen. Omdat ze er de tijd niet voor vinden. En vooral omdat niet alle bedrijven een budget hebben voor professionele consultancy.” Op deze prangende maatschappelijke vraag wil SCV het antwoord geven.

Het engagement van de SCV-consulenten is groot. “We zijn dan wel op pensioen, maar het kriebelt voortdurend om onze jarenlange ervaring in het actieve bedrijfsleven te gebruiken om bedrijven te laten groeien. Om ons steentje bij te dragen tot innoverend ondernemen.” En dan speelt het voordeel van tijd. “Als senioren hebben we tijd. “Dat maakt dat onze klanten alle aandacht krijgen. Elke projectaanvrager wordt bij ons behandeld als nummer 1. Ongeacht of het over een klein of groot project gaat”, legt de voorzitter uit.

Die klankbordaanpak zorgt voor rust en een vertrouwensband tussen de kmo/organisatie en de SCV-consulent. “Zo kunnen we samen de werking of het beleid tijdig bijsturen en de onderneming of organisatie (opnieuw) op de rails zetten. En voorkomen dat bedrijven in moeilijkheden komen.”

Door de jaren heen begeleidden de SCV-consulenten honderden kmo’s en organisaties in het hele Vlaamse gewest. De koepel heeft 6 regionale besturen, waaronder SCV Oost-Vlaanderen. De consultancy is enorm breed: personeelsbeheer, businessplannen, veiligheid zijn een greep uit het grote aanbod.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.