Nieuws Oost-Vlaanderen Sensolus gooit met trackingsysteem hoge ogen op topbeurs in Barcelona

Sensolus gooit met trackingsysteem hoge ogen op topbeurs in Barcelona

Sensolus gooit met trackingsysteem hoge ogen op topbeurs in Barcelona

00000000stikntracSensolus, het start-up bedrijf uit Mariakekerke bij Gent dat StickNtrack ontwikkelde, krijgt steeds meer internationale erkenning. De onderneming van Kristoff Van Rattinghe, Johan Criel, Koen Van Vlaenderen en Laurence Claeys  liep ook op het Mobile World Congress in Barcelona behoorlijk in de kijker met zijn  trackingsysteem.

GPS trackers zijn alomtegenwoordig, maar trackers die gebruik maken van het Sigfox netwerk zijn helemaal nieuw. Momenteel worden GPS trackers gebruikt in auto’s, mobiele telefoons,  fleet management en veel andere domeinen. Maar GPS trackers verbruiken veel energie, daarom werden ze tot nu toe enkel gebruikt in toestellen die een eigen energievoorziening hadden, of in toestellen die mensen gewoon zijn om dagelijks op te laden.

 Dat de komst van een GPS tracker die tot 5 jaar kan meegaan zonder externe energievoorziening nieuwe opportuniteiten creëert is duidelijk. Het Sigfox netwerk dat binnenkort uitgerold wordt in België is het ideale netwerk om tracking van zo’n energieloze apparaten te realiseren. Doordat ze low-cost  zijn en maar een beperkt dataverkeer mogelijk maken en daardoor weinig energie nodig hebben zullen ze de bestaande markt van SIM kaarten beconcurreren.
Het Gentse bedrijf Sensolus presenteerde op het het Mobile World Congress in Barcelona deze week hun stickntrack GPS tracker die gebruik maakt van het Sigfox netwerk. Sensolus zag de opkomst van het ultra narrow band spectrum, besloot een prototype te bouwen, won met het idee de ESA Innovation Award 2014, en werd via Innotek, geselecteerd voor het ESA Business Incubation Centre Flanders. Sensolus besloot proactief te investeren in het ontwikkelen van toepassingen voor locatietracking gebruik makend van een netwerk dat nog niet in België aanwezig is.  Hiervoor worden ze vandaag beloond door het eerste Belgische bedrijf te zijn met een werkend end-to-end GPS product voor het Sigfox netwerk. Momenteel hebben ze al succesvolle implementaties van stickntrack op de baan in Spanje, UK, Nederland en Frankrijk.
StickNtrack is een compacte ‘stick and track’ GPS tracker met een intelligent data integriteits en configuratie algoritme dat ervoor zorgt dat er geen installatie, geen bekabeling en geen externe energievoorziening nodig is. StickNtrack kan je zelf bevestigen op het toestel dat je wilt tracken en kan tot 5 jaar meegaan op slechts 2 AA batterijen.  Sensolus ontwikkelde op hun schaalbaar platform ook developers API’s en een web interface waar rapporten, alerts en journeys gevisualiseerd worden voor toepassingen in de logistiek, landbouw, smart city, veiligheid en gezondheidszorg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.