Nieuws Oost-Vlaanderen Shotjes en lasagna in nieuwe zaak in Overpoort

Shotjes en lasagna in nieuwe zaak in Overpoort

Pasquale Mele en Sonia Tullo. Foto David Van Hecke

Shotjes en lasagna in nieuwe zaak in Overpoort

GENT – Voor shotjes en Italiaanse lasagna moet je bij La Cikketteria in de Overpoort zijn. De nieuwe zaak van Sonia Tullo (25) en haar vriend Pasquale Mele (23) is ’s middags een plek om te lunchen en transformeert ’s avonds tot een feestelijke shotjesbar.

Sonia noemt haar zaak een “shotjesbar in Italiaanse stijl”. De Italiaanse kwam in juli 2021 samen met haar vriend vanuit Puglia naar België om een job te zoeken in de horeca. “In Italië werkte ik tijdens de week in een koffiebar en in het weekend in clubs. Na corona was de economische situatie er echt slecht, dus ben ik naar hier verhuisd. Met een voltijdse job verdiende ik er maar zeshonderd euro per maand”, vertelt de zaakvoerster.

Ze ging aan de slag bij het Italiaans restaurant Borsalino en werkte ook een jaar lang in de Irish pub Patrick Foleys. Het is dankzij haar baas daar dat ze bij het pand in de Overpoort terechtkwam. “Hij huurde het pand eerst, maar het was te veel voor hem om twee zaken te runnen. Toen hij me dat vertelde, was ik meteen geïnteresseerd om er een eigen zaak te beginnen. Ik denk dat iedereen in de horeca er wel van droomt om ooit een eigen zaak te hebben.”

Pizza en pasta

Overdag is La Cikketteria een rustige plek waar je typisch Italiaanse gerechten kunt eten. Die worden allemaal bereid door de Italiaanse chef Pasquale. “We hebben alle klassieke gerechten zoals pizza en pasta’s als lasagna. We willen de klanten tonen dat we echt Italiaans zijn. De prijzen zijn eerder laag met 3,5 euro voor een kleine pizza Margherita. Dat sluit meer aan bij de prijzen in Italië”, legt Sonia uit.

De naam La Cikketteria komt van het Italiaanse cicchetto, wat shotje betekent. Vanaf 21 uur transformeert de zaak immers in een pub waar de focus ligt op shotjes en cocktails. Ook daar komen de roots van Sonia en haar vriend naar boven met bijvoorbeeld sambuca en huisgemaakte limoncello.

In haar tijd in Gent ging Sonia al vaak uit in de Overpoort, dus ze wist dat ’s avonds veel feestvierders zouden komen. “Ik ben heel trots op deze zaak”, besluit ze. “Ik wil klanten het gevoel geven dat ze hier thuis zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.